При поредното нападение с руски управляеми бомби срещу град Харков

...
При поредното нападение с руски управляеми бомби срещу град Харков
Коментари Харесай

Русия удари с ракети Харков и Одеса

При следващото нахлуване с съветски управляеми бомби против град Харков в североизточната част на Украйна през днешния ден са починали минимум двама души и още 13 души са били ранени, съобщи Ройтерс, като се базира на пост в " Телеграм " на регионалния шеф Олег Синегубов.

Агенцията отбелязва, че още не е ясно каква е била задачата на въздушната офанзива, само че съгласно Синегубов ранените са мирни жители, от които четирима са в тежко положение.

Харков, вторият по величина град в Украйна, както и околният район от дълго време са обект на съветски офанзиви, само че през последните месеци тези удари станаха по-интензивни, като се обстрелват цивилни обекти и енергийна инфраструктура.

Също през днешния ден, вследствие на съветско ракетно нахлуване, в украинската Одеска област през днешния ден бяха ранени минимум петима души и бяха нанесени вреди на гражданска инфраструктура, съобщщи ръководителят на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер.

Трима от ранените са настанени в болница, добави Кипер, като добави, че регионът е бил подложен на мощен обстрел.

Военновъздушните сили на Украйна оповестиха, че Русия е изстреляла минимум четири ракети при нападението, а в обществените мрежи локални поданици оповестяват за серия от мощни детонации.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР