Продължаващото разследване, което доведе до ареста на губернатора на Лигурия

...
Продължаващото разследване, което доведе до ареста на губернатора на Лигурия
Коментари Харесай

Политически скандал в Италия: Продължава разследването срещу Джовани Тоти

Продължаващото следствие, което докара до ареста на губернатора на Лигурия Джовани Тоти по обвинявания в корупция, наподобява като следващата политическа клевета, която се появява на първите страници на вестниците. В него обаче има освен това от елементарен скандал. Въпреки че събитието, не е директно обвързвано с европейските избори, то се развива тъкмо в разгара на предизборната акция.
Това, което се случи в Лигурия, е обвързвано с Тоти, който работи по-скоро като свободен сътрудник. В момента той не е член на нито една от историческите дясноцентристки партии. Затова мисля, че повече от всичко друго въздействието може да има последствия за въздържането от гласоподаване, което да подтикне избран брой хора да мислят, че е по-добре да не гласоподават.
Гаетано Куаглиариело, професор по модерна история, университет Луис и политически анализатор

Появиха се и нови обвинявания, които свързват противозаконното държание на Тоти с пандемията от Ковид-19. Подслушаните диалози допускат, че данните за общия брой случаи може да са били изменени, с цел да се получи по-голямо количество ваксини. Наличието на комисия, на която кабинетът неотдавна разпореди да се оправи с измамите, свързани с Националния проект за възобновяване и резистентност, демонстрира, че държавното управление се тормози, че могат да се появят още кавги като този.
Смятам, че държавното управление е загрижено, изключително като се има поради, че средствата от еврофондовете от последващо потомство са доста, като рискът от тяхното нелегално потребление е по-голям. Така че, в случай че корупцията е в центъра на вниманието, държавното управление се пробва да работи в точния момент и да избегне вероятните опасности.
Гаетано Куаглиариело, професор по модерна история, университет Луис и политически анализатор

Тоти скоро ще бъде изслушан от прокурорите. Дотогава оставката му е отсрочена. Информацията в италианските медии демонстрира, че въпросът не е дали, а по кое време. Въпреки че бързото привършване на случая би било облекчение за мнозина.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР