Александър Зверев влезе в ролята на големия фаворит в 1/2-финалите

...
Александър Зверев влезе в ролята на големия фаворит в 1/2-финалите
Коментари Харесай

От пълна безпомощност до място на финала: Зверев оцеля срещу Табийо и ще спори за трофея в Рим!

Александър Зверев влезе в ролята на огромния любимец в 1/2-финалите на Мастърса в Рим, откакто шампионатът се стече по подобен метод, че германецът се оказа единствения представител на топ 15, който попадна във финалната четворка. Тази статистика обаче надалеч нямаше по какъв начин да трогне Алехандро Табийо, който се намираше в серия от 9 следващи победи и към този момент беше надиграл Новак Джокович и Карен Хачанов в хода на седмицата.

Чилиецът за следващ път впечатли със своята разнообразна игра и дръзновен метод, като изглеждаше, че е напът да вземе още един първокласен скалп и да дебютира в Мастърс край, единствено че реши да работи прекомерно пасивно, когато се намираше на единствено няколко точки от успеха и в последна сметка беше осъден от някогашния първенец в шампионата, който реализира зрелищен поврат - 1:6 7:6(4) 6:2 за 2 часа и 17 минути игрово време.

Така германецът се класира за дебютния си край през сезона и общо 11-ти на това равнище, а в разногласието за купата ще се изправи против безспорен дебютант в сходна фаза, като довечера Николас Джари и Томи Пол ще дефинират името на втория финалист в италианската столица.

Табийо сподели през цялото време, че достигането му до този стадий на шампионата надалеч не е било плод на случайност и извади противника си от темп с чудесно изпълнени къси топки и непрекъснати офанзиви към мрежата. Чилиецът също по този начин сервираше на доста високо равнище, до момента в който Зверев очевидно беше сюрпризиран от високото ниво на съперника си и не намираше по какъв начин да се опълчи, което докара до пробив в интерес на левичаря, който поведе с 3:1.

Впоследствие някогашният първенец имаше две благоприятни условия за рибрейк, единствено че южноамериканецът непроменяемо играаеше на първо подаване и бързо обърна нещата в своя изгода, с цел да затвърди задатъка си. Световният номер пет пък демонстрираше съществени прояви на раздразнителност и като че ли не искаше да бъда на корта. Германецът изглеждаше доста лежерен в придвижването си, а Табийо усети своя късмет и с следващ ретур уинър осъществя пробив на нула и затвори сета с следващата си страхотна къса топка, като часовникът показваше по какъв начин са минали единствено 30 минути от началото на дуела.

Зверев стабилизира изявите си на начален удар във втората част и все по-често съумяваше да въвлича противника си в дълги разигравания, защото към този момент съумяваше да разчита непроменяемо сервисите му. 32-ият в света пък се оказа задоволително резистентен от дъното на корта, с цел да издържи на всяко едно тестване, пред което го изправаше олимпийския златен медалист от Токио.

Постепенно чилиецът още веднъж стартира да взема игрови превес и даже доближи до брейкбол в седмия гейм, единствено че любимецът устоя на натиска и съумя да направи резултата 4:3 в своя изгода. Подаванията на по-високоранкирания тенисист изрично вървяха по-трудно, само че той показваше нужната психическа резистентност и докара нещата до тайбрек, където новобранецът пръв осъществя мини пробив, но внезапно заигра прекомерно пасивно и като че ли чакаше Зверев да му подари мача, само че 3-ият подложен нямаше такива планове и завоюва 6 от идващите 8 точки, с цел да изравни общия резултат.

Играта на левичаря се разпадна напълно в третия сет и можехме ясно да забележим, че той към този момент е доста надалеч от оптималното си физическо ниво. Това беше добре пристигнало за олимпийския първенец, който се стараеше да удължава оптимално всяка една точка и тази тактика сработи изцяло, откакто любимецът влезе в серия от 4 поредно извоювани гейма, с цел да поведе с 5:1 и напълно скоро можеше да отпразнува своята победа.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР