Няма да приемат осъдени за убийства, изнасилвания и престъпления против

...
Няма да приемат осъдени за убийства, изнасилвания и престъпления против
Коментари Харесай

Зеленски разреши мобилизирането на затворници

Няма да одобряват наказани за убийства, изнасилвания и закононарушения срещу националната сигурност

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа закон, който разрешава на някои наказани да служат в украинската войска, съобщи УНИАН. Законът беше признат от Върховната рада на Украйна на 8 май. 

Мярката, която вкарва института за условно освобождение на лица от изтърпяване на присъди за директното им присъединяване в защитата на страната, ще касае някои категории наказани украинци. 

Според закона не могат да бъдат мобилизирани лица, наказани за тежки закононарушения, по-специално за преднамерено ликвидиране, обезчестяване и полово принуждение. А също и наказаните за закононарушения срещу основите на националната сигурност.

Мобилизирането на пандизчии ще става единствено по решение на съда. 

То ще бъде непринудено, след единодушие от самия наказан и със единодушието на командира на войсковата част, в която той ще бъде причислен.

" Близо пет хиляди наказани се съгласиха, че е належащо да се одобри закон за условно освобождение посредством подписване на контракт за военна работа ", съобщи заместник-министърът на правораздаването Елена Висоцкая. 

Тя отбелязва, че през април Министерството на правораздаването е провело анкета измежду лишените от независимост, в която са били запитани за освобождение посредством подписване на контракт с армията.

" 4500 хиляди наказани дадоха отговор с " Да ", означи Висоцкая.

Днес украинският президент подписа и закон, който постанова санкции по отношение на лицата, които не извършват разпоредбите за готовност в украинските сили, т.е. укриват се от готовност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР