Те бяха известни като захарните момичета, армията от жени, които

...
Те бяха известни като захарните момичета, армията от жени, които
Коментари Харесай

Захарните момичета, които зашеметиха Великобритания, като се изправиха срещу дебелите босове на Tate & Lyle

Те бяха известни като захарните девойки, армията от дами, които за повече от век направиха Tate & Lyle една от най-доверените марки в света - и нейната рафинерия в Ливърпул мястото, където всеки в града искаше да работи.

Повече от 10 000 служащи минаха през вратите на известната фабрика на Love Lane по време на нейния живот, като някои фамилии се похвалиха с пет генерации работа. Така че, когато захарната компания разгласи, че емблематичната рафинерия се затваря през 1981 година, правейки 1500 служащи непотребни, същите тези дами взеха решение да се борят за прехраната си и за своята общественост.

Случилото се по-късно изуми една страна, ръководена от Маргарет Тачър, които към този момент бяха претърпели Зимата на недоволството две години по-рано... само че които в никакъв случай не бяха виждали толкоз доста елементарни работещи майки и дъщери да оставят принадлежности и да излизат на улицата. Не беше единствено тъй като имаха потребност от работа. Те не желаеха да работят на никое място другаде.

Хиляди се причислиха към...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР