Това е постигнато в резултат на разговори между вицепремиера и

...
Това е постигнато в резултат на разговори между вицепремиера и
Коментари Харесай

Отпускат още 40,7 млн. лв. за университетите, протестът за 20 май се отлага

Това е реализирано вследствие на диалози сред вицепремиера и финансов министър Людмила Петкова, министъра на образованието проф. Цоков и представители на синдикатите, посочи служебният министър председател, представен от Българска телеграфна агенция. 

На този декор митингът, готвен за 20 май, се отсрочва, обяви Валери Апостолов от профсъюз " Висше обучение " към КТ " Подкрепа " с аргумента, че  " първата стъпка е изпълнена ".

Заслугата е на синдикатите, както и първия път, когато бяха отпуснати 39 млн. лв., за които ви съобщихме оня ден. Казахме, че ще бъдат продължени диалозите и вследствие на тези продължени диалози можем да кажем, че има още 40,7 млн. лева, сподели още министър председателят.

Главчев уточни, че средствата ще бъде обезпечени за сметка на други разноски.

Малко по-рано от Съвета на ректорите още веднъж разпространиха позиция, в която се отбелязва, че митинг ще има и на 20 май университетите няма да отворят порти. Попитан за тази позиция, служебният министър председател разяснява, че всички техни претенции все още са изпълнени.

Не приказвам от тяхно име, акцентира Главчев.

Представителите на синдикатите бяха безапелационни, че все пак протестната подготвеност остава, до момента в който не се осъществят и идващите средства по Закона за висшето обучение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР