Албанският премиер Еди Рама обвини България за провеждането на ужасна,

...
Албанският премиер Еди Рама обвини България за провеждането на ужасна,
Коментари Харесай

Еди Рама отново нападна България заради политиката ѝ спрямо Северна Македония

Албанският министър председател Еди Рама упрекна България за провеждането на " ужасна, отвратителна и антиевропейския политика " против Северна Македония, съобщи организация Максфакс, представена от БГНЕС.

Рама взе присъединяване на конгрес в Тирана, проведен Балканския център за градивни политики " Солуция ", в съдействие с Белградския център за политики за сигурност и фондациите " Отворено общество " и " Рокфелер ".

В събитието от българска страна взе участие Весела Чернева, консултант на някогашния министър председател Кирил Петков и заместник-директор на Европейския съвет за външна политика.

„ Защо блокирате Северна Македония? Да покажете какъв брой сте мощни вкъщи! ", сподели Рама и добави, че политиките на обсада са " ужасни, отвратителни и антиевропейски ".

" Какво желаете да постигнете с блокадата на Северна Македония? Какво смятате, че ще постигнете? Да се ​​откаже поддръжката в Европейски Съюз, това е единственото нещо, което можете да извършите! ", съобщи албанският министър-председател.

„ Това е най-антиевропейската политика, която можете да си визиите, това е най-ужасният метод към нашето бъдеще. В дълготраен проект протичащото се е еднообразно нездравословно и рисково и за тях, освен за нас. Лудост! Пълна полуда! Какво значи? Че в този момент против всяка страна, която желае да се причисли към блока, може да се появи друга и да каже – не, първо да забележим кой е бил тук първи, когато от маймуни сме станали хора, вие или ние ”, добави Еди Рама и продължи:

„ Спадът в поддръжката за Европейски Съюз е резултат тъкмо от това! Национализмът отвлича Европейски Съюз, Съюзът става жертва на националистическите пориви на страните. Решението е просто - двустранните проблеми не би трябвало да бъдат употребявани за блокади. Ако някоя страна желае да се прави, че един двустранен въпрос е европейски, би трябвало да има най-малко още страна, която да я поддържа. Не може 26 страни да споделят, че това е двустранен въпрос, а единствено една да претендира, че е общоевропейски и внезапно той да стане общоевропейски. Вместо България да съобщи: " добре, ние имаме проблем със Северна Македония, само че да го оставим настрани и да продължим договарянията и трансформацията на страните ", тя бойкотира. Аз самият не разбирам какъв им е казусът. Защо блокирате самите договаряния? Защо блокирате промените? Лудост! Отвратително! “, сподели още Рама.

Албанският министър председател съпостави връзките сред България и Северна Македония със завладяването на Константинопол от Османската империя.

„ Същото се случи и с Константинопол. Докато гърците обсъждаха дали ангелите вършат секс, султанът ги завладя “, сподели той.

Еди Рама означи, че е рисково, когато предишното стане по-влиятелно от бъдещето:

„ Трябва да гледате на предишното с очите на бъдещето, а не противоположното. Нашите проблеми в района започнаха, когато получихме страни. Преди тук имаше хора, които живееха дружно, без значение от разликите си, правеха бизнес дружно, женеха се и се развеждаха... Щом създадохме страни, започнаха проблемите. Сега се занимаваме с това кои са майката и бащата на Александър, кой е този, кой е оня... какви нелепости! Смятате ли, че елементарният гръцки таксиметров водач през днешния ден в действителност е извънреден правоприемник на Платон? Не мисля по този начин. Това е сериозна нелепост и всички ние се занимаваме с нея до степен, в която нашето бъдеще е заложено на карта “, счита Рама.

На форума приказваха още Майлинда Брегу, общоприет секретар на Съвета за районно съдействие и Даниела Шварцер, член на Френско-германската група за промени в Европейски Съюз. Модератор на събитието беше президентът на " Солуция " и някогашен македонски външен министър Никола Димитров.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР