От началото на годината се увеличи броят на банките, въвели

...
От началото на годината се увеличи броят на банките, въвели
Коментари Харесай

Ще предложат ли банките преференции при тегленето на пенсиите от банкомат?

От началото на годината се усили броят на банките, въвели такси за изтегляне на пари от сметка, в която Национален осигурителен институт превежда пенсия. При изтегляне от банкомат се ползва общоприетата такса. Ако банките желаят да бъдат социално-ориентирани, те ще намерят метод да основат артикули с облекчени условия за пенсионерите, това сподели за БНР финансовият анализатор Десислава Николова. 

Тя пресмята, че в случай че пенсионер получава междинната за страната пенсия и я изтегли вкупом, при заложена такса от 0.16% ще заплати 0.90 лв. за транзакцията.

" Опитът демонстрира, че пенсионерите теглят пенсията си вкупом и не правят огромен брой интервенции. Има редица артикули, които са предопределени за пенсионери. Може би е време с увеличението на таксите, банките да помислят за тази таргет група като създадат преференциални и по-ниски такси за нея. Ако банките желаят да бъдат социално-ориентирани, те ще намерят метод да основат такива артикули, които да са с облекчени условия, в съпоставяне със общоприетите клиенти. Проблемът е, че когато се привилегирова една социално-уязвима група във връзка с приходи, изключително когато става дума за възходяща инфлация, и други групи ще желаят това. Малко е тъничък моментът. Има какво да се желае и да се мисли в тази посока. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР