Италия е известна със своите изчезващи градове и отчаяни кампании

...
Италия е известна със своите изчезващи градове и отчаяни кампании
Коментари Харесай

Призрачните градове са истинска атракция за търсачите на силни усещания

Италия е известна със своите изчезващи градове и обезверени акции за привличане на туристи и нови жители. През последните години се следят най-различни оферти, в това число и на къщи с продажна цена от 10 евро. Проблемите обаче не престават и Италия към този момент се хвали и с по този начин наречения " Умиращ град ". Намира се покрай Лацио, единствено на 2 часа път от Рим. Достатъчно е да се следват табелите " Градът, който умира ", с цел да се открие италианското орлово гнездо.

Чивита ди Баньореджо е претърпял доста и е на повече от 2500 година Във времето е съумял да победи безусловно всички климатични катаклизми, в това число вулканична интензивност, трусове, свлачища и най-различни други. Етруските са избрали тази локация, с цел да бъдат по-далече от враговете си. Първите проблеми идват след земетресението през 1695 година и множеството жители вземат решение да си търсят щастието другаде. В далечната година, Чивита е имал и оптималният брой поданици - 3000. В момента може да откриете сред 6 и 10 индивида, само че според от сезона.

Чивита може да опише доста, вековната ѝ черква с още по-впечатляваща камбанария ще накара безусловно всеки човек да прекара повече време. Старите къщи са покрити в бръшлян, а по улиците има задоволително бездомни котки - последният същински колонизатор на Чивита.

Повечето здания са относително ниски - най-високата е 3-етажна, стаите за настаняване към момента пазят спомените от тежките трусове.

Изненадващото е, че Италия прави това, което вършат и всички останали дестинации в Европа - концентрират се единствено в няколко точки. Италия разполага с повече от 2500 топящи селища и постоянно прибягва до обезверени ограничения. Според " The Guardian " повече от 2 милиона къщи са изоставени и чакат своите по-добри дни. Необходим е един век, с цел да накара локалните да се ориентират към по-големите градове за работа. Италианските крайбрежия са задоволително омайни за туристите, само че локалните поданици знаят за сеизмичната интензивност и постоянно живеят под стрес.

Последните поданици на Чавита са привикнали със свлачищата и не им обръщат толкоз внимание. Околностите се радват на същата популация и от време на време имат единствено един човек на град и село. Единственият гражданин на Росчиньо Векия - Джузепе Спаньоло е прочут като необикновен дебелоглав, който отхвърля да се върне в цивилизацията. В планинското градче Остана има единствено 5 души, само че чудесата също не закъсняват - за 28 години в общината се записва и първото новородено. Усещането за овакантяване на Чавита идва с тежестта за занемаряване и бягство, а това не е известна линия.

Изоставените градове на Италия имат своите сурови жители, само че от време на време даже управляващите подхващат ограничения и се предават пред силата на природата. Токо Каудио е село покрай провинцията на Беневенто. След серия от трусове е обещано разпореждане за изтегляне, само че вместо да отидат в цивилизация, локалните вземат решение да се изкачат по-високо и да се реалокират в прилежащия град - Фриуини.

Градове като Балестрино са евакуирани и предпазени със съществени телени мрежи. Земетресение през 1887 година поставя завършек на упоритостите за развиване. През 50-те години на предишния век е подредено на последните 400 жителя да се изтеглят и да се настанят в различен град. Балестрино продължава да пази духа на 50-те години и се трансформира в атракция за търсачите на мощни чувства. Въпреки възбраната за влизане, доста туристи минават загражденията, влизат в рисковите зони и здания, фотосите им се трансформират в шлагер, а някои от старите вестници по масите датират точно от последната евакуация.

Призрачните градове се радват на посетители в избрани дни, посещават се гробищата, локалната черква (ако въобще е останала здрава) и се почитат множеството местни празници.

Виганела е различен забавен образец за необикновен италиански дебелоглав. Градът се намира покрай швейцарската граница и може да се похвали с необикновен климатичен феномен - слънцето не се появява от 11 ноември до 2 февруари всяка година. Виганела е позициониран върху стръмна котловина и на практика симулира арктическата мрачевина.

Кметът се е опитвал няколко пъти да реши този проблем, наемайки архитекти, които да инсталират огледала на върха. За негово огромно благополучие, последният опит е сполучлив. Експериментът дава към шест часа отразена светлина, а самите огледала се управляват благодарение на програмен продукт, с цел да подсигуряват по-точна симулация. Решението съумява да резервира и малцината, които към момента са правилни на традициите.

Град Лавиано се е настанил високо в Апенините, югоизточно от Неапол. Популацията продължава да се свива до степен, в която кметът предлага 10 хиляди евро и къща на двойките, които решат да останат и да отгледат фамилията си там. В дребното село Санто Стефано ди Сесанио има препоръчана помощ от три хиляди евро на година в продължение на три години, както и повече, в случай че новодомците решат да се занимават с бизнес.

Някои градове и села имат по-сериозен триумф от други, шведско-италианският милионер Даниеле Килгрен е останал удивен от Санто Стефано ди Сесанио, до момента в който обикаля Италия на мотор. След една по-сериозна инвестиция, той трансформира средновековна къща в хотел, влага в заведения за хранене и предлага нови работни места, като се популяризира повече от сполучливо в интернет. Местните го назовават и спасителят, защото сега предлага феодален туризъм на своите посетители и не може да се оплаче от липса на внимание.

Ако парите не оказват помощ, тогава италианците употребяват своята просвета и притеглят туристи по различен метод. Бусана Векия покрай Лигурия е изоставена през 60-те години на предишния век, повече от половин век няма жива душа по улиците, до момента в който не идват художници, хипита и всевъзможни други фенове на свободния метод на живот. Властите считали, че това са следващите скитници, които ще унищожават и ще виреят по остарелия номадски метод.

Бусана Векия няма електричество, течаща вода и настояща канализация. С малко повече непримиримост, новите заселници съумяват да накарат локалното ръководство да им обърне повече внимание. Местното кафе се държи от датски ваятел, останалите актьори са построили книжарница, арт изложба, ателие за обработка на кожа, студио, джаз и блус клуб. Всичко това е изкопано в канара, която е приютявала тогавашните поданици с епохи. По време на градежите, новодомците откриват и остаряла маза за вино, създаваща съвършените условия за отлежаване на виното, написа trip.dir.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР