От моя гледна точка ние сме направили абсолютно всичко, което

...
От моя гледна точка ние сме направили абсолютно всичко, което
Коментари Харесай

Денков уверява: Направихме всичко, готвим енергийна стратегия

От моя позиция ние сме създали безусловно всичко, което може да се направи в този миг ", това съобщи министър председателят Николай Денков след срещна с представители на работодателските организации в Министерския съвет.

" Няма да разясня благоприятни условия. Разумът изисква да бъдат освободени сериозните точки.

Преговорите с Европейската комисия (ЕК) вървят по поставените точки. Говорихме и представители на синдикатите да се включат в тях, тъй като има едно съмнение от неведение по какъв начин се случват те ", сподели Денков във връзка блокадите в страната.

В диалозите участваха представители на Асоциацията на индустриалния капитал, Българска стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

По време на срещата бяха разисквани главните ограничения, планувани в териториалните проекти за обективен преход.

Дискутирана е и опцията за присъединяване на огромни предприятия в смяната на икономическия образ на област Стара Загора.

" Има цялостно единодушие, че би трябвало да се приготви енергийна тактика на страната през идващите няколко месеца ", заяви Денков. 

Според премиера главната рецензия от страна на работодателските организации е, че връзката на държавното управление във връзка с работодателите и на евентуалните вложители би могла да бъде доста по-добра.

" Разговорите протекоха в градивен дух. Решенията на Народното събрание (НС) би трябвало да се извършват, би трябвало да се ратифицира обществения разговор, доста повече бистрота при формулиране на проектите.

Да не се затваряме единствено в енергийния бранш, а в цялата стопанска система, тъй като има и други провокации ", сподели ръководителят на БТПП Цветан Симеонов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР