От месеци Украйна иска германските крилати ракети Таурус, но германското

...
От месеци Украйна иска германските крилати ракети Таурус, но германското
Коментари Харесай

Германия обмисля доставка на ракети „Таурус“ за Украйна

От месеци Украйна желае немските крилати ракети " Таурус ", само че немското държавно управление до момента отхвърляше. Сега наподобява, че се обрисува договорка с Англия.

Според медийни известия Англия е предложила на Германия излаз от задънената улица на дебата за доставките на крилати ракети " Таурус " за Украйна. Според медиите немското държавно управление може да изнесе „ Таурус “ за Обединеното кралство, а държавното управление в Лондон да достави в подмяна на Украйна крилати ракети „ Сторм Шедоу “, написа вестник „ Ханделсблат “, като се базира на дипломати и държавни чиновници. Британската оферта се разисква от няколко седмици. Вестникът оповестява, че канцлерството не желае да разяснява информацията. По информация на ДПА подобни диалози се водят и с Франция.

Андреас Шварц, бюджетен специалист на социалдемокатите, отговарящ за защитата, съобщи пред вестника:

„ Ако английското предложение е от изгода за Украйна, то сигурно е вид като част от интернационалното съдействие. “

Мари-Агнес Щрак-Зимерман, ръководител на Комисията по защита, съобщи обаче, че за нея размяната не е вид.

„ При такава замяна Бундесверът ще се лиши от ракети „ Таурус “ и те към този момент няма да са на наше разположение, само че няма да са разполагаем и на Украйна. „ Сторм Шедоу “ не е равносилен сурогат ", сподели тя.

" Не се нуждаем от „ Таурус “, с цел да нападаме Москва "

Междувременно украинското държавно управление продължава да разисква с немското държавно управление възможна доставка на " Таурус ". В изявление за вестник „ Билд “ външният министър Дмитрий Кулеба още веднъж съобщи, че Украйна не се нуждае от оръжейната система, с цел да нападна съветската територия, а с цел да унищожи съветската военна инфраструктура на украинската територия, окупирана от Москва. " Не се нуждаем от " Таурус ", с цел да нападаме Москва ", акцентира той.

Германският канцлер Олаф Шолц до момента отхвърля да достави на Украйна крилати ракети " Таурус ". Това се дължи на опасенията, че обстрелването на съветска територия с немските ракети ще докара до по-нататъшна ескалация на спора и че Германия ще бъде въвлечена в него. Няколко политици от ръководещата коалиция приканват за това. Миналата седмица парламентарната група на ХДС/ХСС в Бундестага се провали с предложение за разрешаване на доставката на крилати ракети " Таурус " за Украйна.

На срещата на върха идната седмица страните от Европейския съюз желаят да обсъдят по-нататъшна оръжейна помощ за Украйна, също по самодейност на Шолц.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР