Служебният кабинет ударно отчуждава имоти за изграждането на някои от

...
Служебният кабинет ударно отчуждава имоти за изграждането на някои от
Коментари Харесай

Кабинетът ударно отчуждава имоти за мащабни инфраструктурни обекти

Служебният кабинет стремително отчуждава парцели за построяването на някои от най-големите инфраструктурни обекти в страната. Така ще се подсигурят пътни трасета за автомагистрала „ Хемус “, скоростния път „ Видин – Ботевград “ и автомагистрала „ Европа “. Решенията са взети на държавното съвещание в сряда.

Средствата за отчуждаване на парцелите се обезпечават от Агенция „ Пътна инфраструктура “, само че не се прецизира какъв е размерът им.

Отчуждават се парцели - частна благосъстоятелност в землищата на гр. Ботевград и с. Скравена (Софийска област), с цел да продължи построяването на сектора Мездра – Ботевград, който е част от скоростния път Видин – Ботевград.

Имотите са нужни по отношение на утвърден план за изменение на ПУП-парцеларен проект, който планува подмяна на проектираните кръгови кръстовища на едно равнище с пътни възли на две равнища. Освен това в хода на осъществяването на плана са установени неправилно снимани, погрешно отразени или пропуснати мрежи и уреди, които следва да бъдат съответно нанесени в проекта.

За автомагистрала „ Хемус “ се отчуждават парцели - частна благосъстоятелност на територията на областите Търговище и Разград за създаване на близо 12 км от лот 8 на аутобана. Те се намират в землищата на селата Бистра, Съединение и Макариополско в община Търговище и на гр. Лозница и с. Манастирци, община Лозница, област Разград.

Отчуждават се също парцели - частна благосъстоятелност на територията на Софийска област за доизграждане на пътен възел при км 33+600 на автомагистрала „ Европа “, който е част от модернизацията на път I-8 „ Калотина - п.в. Храбърско “. Те се намират в землището на село Петърч, община Костинброд.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР