Новите депутати ще взимат по-ниски заплати от сегашните. НСИ отчита

...
Новите депутати ще взимат по-ниски заплати от сегашните. НСИ отчита
Коментари Харесай

Новите депутати ще взимат по-ниски заплати от сегашните


Новите депутати ще взимат по-ниски заплати от сегашните. Национален статистически институт регистрира понижаване на приходите в публичния бранш по отношение на края на предходната година. От тях зависи какъв брой получават
висшите ни държавници.
Заради това депутатите в бъдещото Народно събрание ще получават близо 400 лв. по-малко, в сравнение с сътрудниците им от 49-ия парламент. Освен депутатите, по-малко ще получават министрите и президентът, разказва .
Депутатското заплащане
съставлява заплатата в публичния бранш в края на всяко тримесечие, умножена по три. Премиерът взима още 55%, а президентът – две депутатски заплати.

Народните представители ще получават месечно под 6700 лева, при над 7000 за сегашните депутати. Премиерската заплата намалява
с съвсем 600 лева и става 10 313 лева
Най-сериозен е спадът при заплащането на президента. Държавният глава ще получава малко над 13 300 лева, което е с над 700 лева по-малко по отношение на в този момент. Това обаче са главните хонорари, където не се включват класовете прослужено време или пък спомагателните заплащания за депутатите от участия в комисии.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР