Въоръжените сили защитаваха двете летища и пристанището на Нова Каледония

...
Въоръжените сили защитаваха двете летища и пристанището на Нова Каледония
Коментари Харесай

Стотици арестувани в Нова Каледония на фона на извънредно положение

Въоръжените сили защитаваха двете летища и пристанището на Нова Каледония след трета нощ на жестоки протести, при които бяха убити четирима души, сподели висшият френски чиновник на тихоокеанския остров в четвъртък сутринта, добавяйки, че минимум четирима хипотетични подбудители са под домакински арест.

В три общини на управлявания от Франция остров жандармеристите се изправиха против към 5000 бунтовници, в това число сред 3000 и 4000 в столицата Нумеа, сподели висшият комисар на Франция Луи Льо Франк на телевизионна конференция.

Двеста души са били задържани арестувани, а 64 жандармеристи и служители на реда ранени, до момента в който пътните барикади, сложени от протестиращите, предизвикват " ужасна обстановка " за медикаменти и храна за популацията, добави той.

Франция разгласи изключително състояние в Нова Каледония, което пристигна в действие в 5 сутринта локално време (18:00 GMT сряда), което дава на управляващите спомагателни пълномощия да не разрешават събиранията и да не разрешават на хорат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР