От ИТН предлагат промени в държавния бюджет за 2023 година

...
От ИТН предлагат промени в държавния бюджет за 2023 година
Коментари Харесай

От ИТН предлагат промени в държавния бюджет за 2023 година

От Има Такъв Народ оферират промени в държавния бюджет за 2023 година на второ четене, измежду които унищожаване на понижената ставка на Данък добавена стойност и понижаване на дотациите за партиите на 1 лева за всеки получен глас.

Това оповестиха от " ИТН " (ИТН) пред медиите в Народното събрание, като показаха, че с тези промени до края на 2023г. от унищожаване на понижената ставка на Данък добавена стойност в бюджета ще постъпят спомагателни доходи от над 152 милиона лв., а от понижаване на дотациите за партиите - 9 милиона лв..

" Представяме ви измененията, които ще вкараме в бюджета, тъй като Асен Василев е безусловно несръчен. Ще удовлетворим една част от настояванията на синдикатите ", акцентира ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов.

Трябва политика, която да се бори с инфлацията, добави националният представител от " ИТН " Павела Митова.

" В предишните парламенти всички наддаваха за националната обич посредством бюджета. Считаме проектобюджета за инерционен. От нас се чака да ръкопляскаме на МФ, което е показало бюджет с недостиг от 3%. Ние залагаме по-различна логичност. Искаме да понижим недостига и да се борим против инфлацията. Апелираме за по-строга фискална консолидация ", прикани Митова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР