От днес в ЕС влизат в сила нови правила за

...
От днес в ЕС влизат в сила нови правила за
Коментари Харесай

ЕС въвежда нови правила за работа на Шенгенската информационна система

От през днешния ден в Европейски Съюз влизат в действие нови правила за работата на Шенгенската осведомителна система, заяви Европейската комисия.
Промените плануват страните от Европейски Съюз да вкарват наложително в системата данни за причинителите на закононарушения, свързани с тероризъм. До края на 2019 година ще бъде въведено задължението страните да оповестяват на Европол, когато системата е засякла терористи.
В идващите три години в Шенгенската система последователно ще стартира подаването на данни за закононарушения, чиито причинители са незнайни. Ще бъдат въвеждани решенията на страните от Европейски Съюз за прогонването на чужденци без право на легален престой. Държавите ще бъдат задължени да подават към системата данни за жители на страни отвън Европейски Съюз, на които е било неразрешено да влизат в Шенгенското пространство.
Европейска комисия отбелязва, че с измененията ще бъдат запълнени празнотите при следенето и предотвратяването на активността на нарушителите. Уточнява се, че предходната година в Шенгенската система европейските служби за сигурност са направили над пет милиарда инспекции.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР