Съединените щати предупредиха, че може да преоценят фундаментално отношенията си

...
Съединените щати предупредиха, че може да преоценят фундаментално отношенията си
Коментари Харесай

САЩ предупредиха Грузия след приетия на трето четене руски закон за чуждестранните агенти

Съединените щати предизвестиха, че може " да преоценят фундаментално " връзките си с Грузия, след приемането на трето, последно четене днес на закона за задграничните сътрудници, съобщи Франс прес, на която се базира Българска телеграфна агенция.

" Дълбоко обезпокоени сме ", сподели говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер. Тя изрази очакване грузинската президентка Саломе Зурабишвили да наложи несъгласие на закона и добави, че към момента не е ясно дали Народното събрание ще се опита да го преодолее.

Законът мина на трето четене с поддръжката на 84 от 150-те депутати в еднокамарния грузински парламент. Сега той отива за автограф при президентката, която към този момент даде да се разбере, че ще наложи несъгласие. То обаче може да бъде преодоляно от Народното събрание, където ръководещата партия " Грузинска фантазия " и нейните съдружници имат болшинство, отбелязва Ройтерс.

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Ведант Пател прикани грузинското държавно управление " да промени курса ", заяви още Агенция Франс Прес.

Законът за задграничните сътрудници излага на риск връзките на Грузия със Съединените щати, додаде асистент държавният секретар Джеймс О`Брайън, представен от Ройтерс.

Той даде да се разбере, че Вашингтон може да спре напълно помощта за Тбилиси, в случай че грузинското държавно управление преглежда американската администрация като съперник, а не като сътрудник.

Ако има принуждение против хора, протестиращи против закона, Съединени американски щати ще наложат наказания на виновните представители на грузинските управляващи, предизвести О`Брайън.

Говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова упрекна Запада, че стои зад митингите в Грузия, съобщи ТАСС.

Западните куратори излъгаха и хвърлиха на барикадите протестиращите против закона за непознатите сътрудници, написа Захарова в своя канал в " Телеграм ". Тя разгласява видеозапис, на който стачкуващи прибягват към експанзия против кореспондент на съветската телевизия " Звезда ".

Грузинското министерство на вътрешните работи в това време заяви за 13 арестувани стачкуващи през днешния ден.

Хиляди стачкуващи блокираха довечера едно от основните кръстовища в столицата Тбилиси, съобщи Ройтерс, като се базира на очевидци.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР