Освен генетиката има много други фактори, които допринасят за това

...
Освен генетиката има много други фактори, които допринасят за това
Коментари Харесай

Всекидневните навици, от които остаряваме по-бързо

Освен генетиката има доста други фактори, които способстват за това човек да наподобява по-възрастен, в сравнение с е.

Ето 10 навика, от които може да се откажете, вместо да прибягвате до подмладителни процедури. Никога не е къснo да започнете, написа Bright Side. 

1. Нискомаслените диети

За да предотвратите бръчките, е значимо да се употребяват омега-3 мастни киселини, които спомагат да се поддържа кожата здрава и еластична. Нискомазнинните диети не са задоволително богати на този съставен елемент, което води до прибързано стареене.

2. Пиенето от сламка

Когато пиете със сламка, би трябвало да събирате устни и в случай че го вършиме постоянно, към устата могат да се образуват бръчици. Да загатваме ли пушенето? Или от единствено себе си се схваща, че в случай че желаете да изглеждате по-млади, би трябвало да спрете цигарите още в този момент – това е най-състаряващият табиет. 

3. Да спите на една страна

Спането на една страна, с лице, размазано върху възглавницата, способства за бръчките по бузите и брадичката. Според специалистите спането по тил е най-полезно, с цел да се поддържаме млади, свежи и отпочинали.

4. Лошата стойка

Лошата стойка отклонява гръбнака от естествената му позиция, което основава напрежение в мускулите и костите. Това води до болки, отмалялост, а от време на време и до трайни деформации.

5. Използването на слънцезащитен крем единствено на отмора

Прекомерното излагане на ултравиолетовите лъчи е главната причина за прибързано стареене на кожата. За да се предпазите от нездравословните резултати на слънцето, носете слънцезащитни артикули даже когато е облачно, тъй като облаците блокират единствено 20% от ултравиолетовите лъчи. 

6. Прекаляване с отоплението

Прекомерната приложимост на изкуствено отопление изсушава въздуха в пространствата. Кожата и косата също се изсушават и като резултат се усилват бръчките. По-добре да се облечете, в сравнение с да увеличавате радиатора на най-много. 

7. Пълният отвод от захар

Всички знаем, че захарта вреди, само че също по този начин вреди и стресът. Понякога е по-добре да се поддадете на изкушението, в случай че толкоз ви се яде нещо сладко, в сравнение с да се напрягате и ограничавате.

8. Прекалено доста телевизия

Едно проучване е открило, че за всеки час, прекаран в гледане на телевизия продължителността на живота понижава с 22 минути. Експертите предлагат, без значение дали сте на дивана или седите зад бюрото, да ставате на всеки половин час, с цел да се разноските.

9. Недоспиването 
Възрастните се нуждаят от 7 часа сън всяка нощ. Недоспиването води освен до отмалялост, само че и съкратява живота. Експертите предлагат да започнете да си лягате по-рано, в случай че усещате липса на сила, умствена изнемощялост и пълнеете без причина. 

10. Стресът заради липса на организация

Няколко проучвания демонстрират, че хроничният стрес води до съществено увреждане на клетките, което може да форсира процеса на стареене. Опитайте се да не затъвате в работа, най-много като спрете да отлагате и свикнете да вършиме всичко на момента. И несъмнено, като постоянно оставяте време за отмора. 

Източник:  obekti.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР