През първото тримесечие на 2024 г. броят на декларациите за

...
През първото тримесечие на 2024 г. броят на декларациите за
Коментари Харесай

Спад на фалитите и ръст на регистрациите на фирми в ЕС от началото на 2024 г.

През първото тримесечие на 2024 година броят на декларациите за неплатежоспособност на предприятия от Европейски Съюз е намалял с 0,8 % спрямо четвъртото тримесечие на 2023 г.  В същото време  броят на регистрациите на предприятия се е нараснал с 1,6% спрямо предходното тримесечие, демонстрират данните на Евростат, оповестени през днешния ден. 
Регистрациите на компании се усилват във всички браншове

Данните на Евростат демонстрират, че броят на бизнес регистрациите се е нараснал във всички браншове на стопанската система. В съпоставяне с предходното тримесечие най-голямо нарастване през първото тримесечие на 2024 година има в образованието, опазването на здравето и обществените действия (+5,2 %), превоза и строителството (+4,1 %) и хотелиерството и ресторантьорството (+3,7 %).
Различни трендове при банкрутите
Макар че общият брой на оповестяванията в неплатежоспособност леко понижа, в обособените браншове на стопанската система се следят разнообразни трендове. Ако разгледаме съответно банкрутите по действия, спрямо предходното тримесечие през първото тримесечие на 2024 година банкрутите понижават в два бранша: търговия (-3,3%) и строителство (-1,2%).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР