Компанията Microsoft призова служителите на своите китайски подразделения за изкуствен

...
Компанията Microsoft призова служителите на своите китайски подразделения за изкуствен
Коментари Харесай

Microsoft агитира стотици служители от Китай да се преместят в САЩ, Европа и Австралия

Компанията Microsoft прикани чиновниците на своите китайски подразделения за изкуствен интелект и облачни услуги да обмислят пренасяне в друга страна. Това написа Wall Street Journal, базирайки се на свои източници. Според тях компанията е поканила 700-800 чиновници, в това число най-вече китайски жители, да обмислят пренасяне в страни като Съединени американски щати, Ирландия, Австралия и Нова Зеландия.

Microsoft призна, че компанията е направила такива оферти на някои чиновници, само че не даде детайлности. Според изданието, в случай че чиновниците не желаят да се реалокират, те могат да продължат да работят в Китай.

Предложението на Microsoft идва на фона на засилващата се софтуерна конкуренция сред Съединени американски щати и Китай. Така още през 2022 година управляващите на Съединени американски щати вкараха нови наказания, забранявайки на американски компании и жители да продават на Китай полупроводници, основани по американски технологии, без да получат лиценз за експорт. Съединените щати в този момент обмислят стягане на разпоредбите, които ще изискват от американските компании да получат лицензи, с цел да дават на китайски организации достъп до потреблението на техните чипове с икуствен разсъдък.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР