Основателят на компанията Amazon Джеф Безос за втора поредна година

...
Основателят на компанията Amazon Джеф Безос за втора поредна година
Коментари Харесай

Джеф Безос остава най-богатият човек в САЩ

Основателят на компанията Amazon Джеф Безос за втора поредна година оглавява класацията на 400-те най-богати хора в Съединени американски щати, заяви през днешния ден американското списание "Форбс ".

Състоянието на предприемача се прави оценка на 114 милиарда $.

На Безос не е попречил даже скъпият му бракоразвод със брачната половинка му Макензи, която получи 19,7 милиона акции на Амазон или 4 % от компанията, отбелязва Българска телеграфна агенция. Предприемачът остана с 12 % от акциите на компанията. Към момента на формалното анулиране на брака при започване на юли 4-те % се оценяваха на 38,3 милиарда $.

При съставянето на класацията "Форбс " регистрира освен положението на бизнесмените, само че и това до каква степен те сами са го спечелили. От 2018 година "Форбс " стартира и да мери "нивото на филантропия " - размерът на средствата, предоставени от предприемачите за щедрост, и какъв дял те съставляват от общото им благосъстояние. През март Безос за повторно оглави и рейтинга на най-богатите предприемачи на планетата. Тогава списанието оцени положението му на 131 милиарда $.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР