Най-голямата в САЩ компания за търговия на дребно Walmart Inc.,

...
Най-голямата в САЩ компания за търговия на дребно Walmart Inc.,
Коментари Харесай

Американски гигант при търговията на дребно съкращава администрацията, обединява офиси

Най-голямата в Съединени американски щати компания за търговия " на дребно " Walmart Inc., редуцира стотици корпоративни чиновници от администрацията, заяви The Wall Street Journal (WSJ).

Компанията също по този начин желае по-голямата част от чиновниците, работещи от разстояние, да се върнат в офисите, настояват източници на вестника.

Нещо повече, Walmart има намерение да реалокира хората, работещи в по-малки офиси, в това число в Далас и Атланта, в централни офиси, като корпоративната централа в Бентънвил (щата Арканзас), споделя един от източниците на изданието.

Служителите на компанията ще продължат да могат да работят и отдалечено, само че ще би трябвало да прекарват по-голямата част от работното си време в офиса.

Walmart е най-големият шеф в Съединени американски щати, с общо към 1,6 млн. чиновници в цялата страна, множеството от които работят в магазини и хранилища. А корпоративната администрация на търговеца " на дребно " наброяват десетки хиляди хора, отбелязва WSJ.

През последната година компанията се старае да понижи разноските си като цяло. Миналия месец тя разгласи, че излиза от бизнеса със здравни услуги, в който тя навлезе единствено преди пет години.

Walmart има намерение да закрие всичките 51 медицински центъра, които има, и да приключи активността си в региона на медицината от разстояние. Все отново, веригата от аптеки и офталмологични центрове на компанията ще продължат да работят.

От началото на 2024 година до момента акциите на колоса Walmart са поскъпнали с 15%.
 Защо Walmart желае да купи производител на тв приемници за над $2 милиарда?
Защо Walmart желае да купи производител на тв приемници за над $2 милиарда?

Това ще даде на комерсиалната верига надзор върху повече от 20% от американския ефирен пазар
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР