Основателят на китайския гигант в онлайн търговията Alibaba Джак Ма

...
Основателят на китайския гигант в онлайн търговията Alibaba Джак Ма
Коментари Харесай

Основателят на Alibaba Джак Ма се оказа член на комунистическата партия

Основателят на китайския колос в онлайн търговията Alibaba Джак Ма е член на Китайската комунистическа партия (ККП). Това оповестяват локални медии, представени от AFP.

Членството на Ма в партията беше оповестено от в. " Женмин жибао ", орган на ръководещата ККП, в публикация, възхваляваща участниците в развиването на Китай.

Според обявата Ма е изиграл значима роля в поддръжка на новите " Пътища на коприната " - гигантска китайска капиталова стратегия в Азия и в Европа, стартирана през 2013 година от президента Си Цзинпин.

Навремето предприемачът беше дал да се разбере, че избира да не се меси в политиката. Сега обаче името му е упоменато наред с други извънредно богати членове на комунистическата партия, измежду които милиардерът Сюй Цзяин - бизнесмен в областта на недвижимите парцели и създател на групата Evergrande.

Публикацията го възхвалява като един от " изключителните строители на социализма с китайски образ в провинция Чжъцзян ", където се намира централата на Alibaba. Tъй като доста стопански браншове в Китай са доминирани от държавни предприятия, едно участие в комунистическата партия може да улесни активността на частните бизнесмени в комплицирания законов и стопански подтекст.

По данни на Forbes положението на Джак Ма, който е на челно място в класацията за най-богатите китайци, е 35,8 милиарда $.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР