Основателят на Alibaba – Джак Ма, има нова работа. Както

...
Основателят на Alibaba – Джак Ма, има нова работа. Както
Коментари Харесай

Основателят на Alibaba Джак Ма си намери нова работа като преподавател в Япония

Основателят на Alibaba – Джак Ма, има нова работа. Както се бе зарекъл при оповестяването на пенсионирането си, милиардерът се завръща към преподаването. Изпаднал в недружелюбност в родния си Китай, в този момент той става гостуващ професор в Япония, където се причисли към Токийския лицей, част от Токийския университет.

В новата си роля Ма ще работи с откриватели, ще оказва помощ като консултант на колежа и ще взе участие в семинари, излиза наяве от известие на уеб страницата на колежа. Освен това той ще организира научни проучвания дружно с хора от университета, „ изключително в региона на устойчивото земеделие и производството на храни “.

Съоснователят на Alibaba, чието положение се прави оценка на 33 милиарда $, стои настрана от медийното внимание, откогато китайското държавно управление стартира яростни репресии против софтуерния бранш преди повече от две години.

През октомври 2020 година в миналото високопоставеният бизнесмен и най-богат китаец разкритикува локалните банки и финансовия регулатор, че са прекомерно строги и недружелюбни към дребния бизнес. Само няколко дни по-късно управляващите отложиха в последния миг плануваното първично обществено предложение на стойност 37 милиарда $ на Ant Group, финансов филиал на Alibaba, също учреден от Ма.

През последните месеци Пекин даде знак, че държавната офанзива против интернет промишлеността може би е към своя край. Откакто встъпи в служба, новоназначеният министър председател Ли Цян възприе по-мек звук по отношение на частните компании, което мнозина считат за опит за поддръжка на икономическото възобновяване на Китай.

Новата работа на Ма в Япония се случва повече от месец след рядката му обществена поява в Китай. През март той посети учебно заведение, финансирано от китайския софтуерен колос, в родния си град Ханджоу, където се срещна с възпитаници и учители. Милиардерът има филантропска организация на свое име – Фондация „ Джак Ма “, около която пътува из страната и чужбина.

Преди да поеме новата си академична служба и на фона на продължаващите репресии в родината си, магнатът прекара известно време в Япония – където живее неговият другар и вложител в Alibaba – основният изпълнителен шеф на SoftBank Масайоши Сон. Известно време бе и в Хонконг.

Ма се отхвърли от контрола върху Ant Group през януари като част от преструктурирането на акционерното сдружение. Оттогава Alibaba също претърпя промяна, като се раздели на шест подразделения.

На млади години Джак Ма е бил преподавател по британски и нееднократно е споделял, че доста обича да преподава. Когато разгласи пенсионирането си преди няколко години, той съобщи, че възнамерява да се върне към учителството под някаква форма, с цел да споделя опита си на днешните бъдещи бизнесмени.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР