Доналд Тръмп заяви днес че не обмисля бившата кандидатка за

...
Доналд Тръмп заяви днес че не обмисля бившата кандидатка за
Коментари Харесай

Тръмп: Ники Хейли няма да бъде кандидат за вицепрезидент

Доналд Тръмп съобщи през днешния ден че не обмисля някогашната кандидатка за президентската номинация на Републиканската партия Ники Хейли да бъде негова подгласничка на изборите през ноември, опровергавайки известие на новинарския уебсайт „ Аксиос ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

 

„ Ники Хейли не е обсъждана като вероятен претендент за вицепрезидент, само че й поисквам всичко хубаво! ", написа Тръмп в обществената си медийна платформа „ Трут соушъл ".

 

Хейли, някогашен губернатор на Южна Каролина и някогашен американски дипломат в Организация на обединените нации, през март постави завършек на присъединяване си против Тръмп в конкуренцията за кандидатурата на републиканците за президентските избори.

 

Хейли одобри, че Тръмп, който неведнъж е омаловажавал кандидатурата й, ще бъде републиканската номинация, само че не го поддържа.

 

Вече има дълъг лист с евентуални претенденти за позицията на вицепрезидент, която включва губернатора на Северна Дакота Дъг Бъргъм, губернатора на Южна Дакота Кристи Ноем, сенаторите Марко Рубио, Тим Скот и Дж. Д. Ванс и членката на Камарата на представителите Елиз Стефаник.

 

Първоначално Бъргъм и Скот се състезаваха против Тръмп за републиканската номинация. Ноем беше въвлечена в дискусия, откакто разкри в записки, че застреляла 14-месечно куче, тъй като било непослушно.

 

Тръмп не бърза да избере претендент за вицепрезидент. Той няма да бъде публично номиниран преди конференцията на републиканците в Милуоки, щата Уисконсин, през юли.

 

На 5 ноември Тръмп ще се изправи против президента демократ Джо Байдън на изборите за идващ държавен глава на Съединени американски щати.

 

Припомняме, че Ники Хейли се отдръпна от конкуренцията за Белия дом на 6 март, след Супервторника, който приключи с безапелационна победа на Тръмп. Тогава той победи безапелационно в 14 от 15-те съревнования на Републиканската партия.

Хейли устоя по-дълго от всеки различен републикански конкурент на Тръмп, само че в никакъв случай не е представлявала сериозна опасност за някогашния президент, чиято желязна хватка върху партийната база остава твърда макар многочислените обвинявания в закононарушения, разяснява тогава Ройтерс.

Реваншът сред 77-годишния Тръмп и 81-годишния Байдън – първото повтаряне на конкуренция за Белия дом от 1956 година - е подобен, какъвто малко на брой американци желаят. Проучвания на публичното мнение демонстрират, че и Байдън, и Тръмп имат ниско утвърждение измежду гласоподавателите.

Изборите дават обещание да засилят дълбоката политическа поляризация в Съединени американски щати. Байдън дефинира като екзистенциална заплаха за демократичните правила Тръмп, който само че собствен ред още веднъж повтори погрешните си изказвания, че е спечелил изборите през 2020 година, отбелязва Ройтерс.

Хейли си обезпечи поддръжката на богати донори, които желаеха да попречат на Тръмп да завоюва трета поредна президентска номинация на републиканците, изключително откакто 52-годишната някогашна непрекъсната представителка на Съединени американски щати при Организация на обединените нации се показа мощно в поредност предизборни диспути, които любимецът в конкуренцията реши да пропусне.

В последна сметка тя не съумя да притегли на своя страна задоволително консервативни гласоподаватели на фона на превъзходството на Тръмп.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР