Президентът на Чехия Петър Павел смята, че Украйна няма да

...
Президентът на Чехия Петър Павел смята, че Украйна няма да
Коментари Харесай

Президентът на Чехия: Украйна няма да може да си върне всички окупирани територии

Президентът на Чехия Петър Павел счита, че Украйна няма да може да се върне към границите си от 1991 година.

 

В изявление за Die Presse той съобщи: „ Малко евентуално е Украйна да си върне цялата територия в границите на интернационално приетите граници, най-малко в обозримо бъдеще “.

 

Според него Русия няма да се задоволи единствено с част от Украйна. Към днешна дата съветският агресор е окупирал близо 1/5 от украинската територия.

 

Чешкият президент счита, че Киев може да се откаже от участие в Алианса в подмяна на гаранции за сигурност и военно наличие на западни страни.

 

Петър Павел съобщи, че западните страни са живели в илюзия, че мирът ще е непрекъснат. „ Радвахме се на нескончаем интервал на мир и разцвет. Това докара до подправено възприятие за сигурност – а точно, че можем да поддържаме метода си на живот, без интензивно да го пазиме. Хората са склонни да имат вяра, че изискванията, при които са родени, ще продължат постоянно “, сподели той.

 

„ Европейски Съюз е учреден на идеалите за независимост, народна власт, свободни пазари, достолепие и права за всички. За страдание, огромни елементи от света наподобява се стремят към друго бъдеще и имат разнообразни хрумвания за международен ред. Трябва да се надигнем пред тази нова действителност и да осигурим сигурност на нашите жители, както от военни, по този начин и от невоенни закани. Трябва да се събудим “, съобщи още Павел.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР