Площад Македония“ в Благоевград обедини занаятчии, творци, производители и много

...
Площад Македония“ в Благоевград обедини занаятчии, творци, производители и много
Коментари Харесай

Площад „Македония“ в Благоевград обедини занаятчии, творци, производители и много посетители в рамките на тазгодишното издание на „Занаят фест“

Площад „ Македония “ в Благоевград сплоти занаятчии, създатели, производители и доста гости в границите на тазгодишното издание на „ Занаят фест “.

Изключителен интерес предизвикаха спонтанните работилници, в които майстори от цялата страна демонстрираха тайнството на българските занаяти.

Фестивалът стартира с музикална стратегия с присъединяване на Фолклорна група „ Бисери “, Фолклорна група „ Веселина “, възпитаници от НХГ „ Св. св. Кирил и Методий “ и младият български музикант Тодор Язовалийски.
„ Занаят фест “ съумя да съчетае обичаи, минало и настояще като показа разнообразни занаяти, включително: пчеларство, везбарство, тъкачество, грънчарство, дърворезба, ножарство и така нататък

Фестивалът бе посетен и от кмета на Благоевград Методи Байкушев и зам.-кметът по просвета, спорт и туризъм Станислав Кимчев.
На пл. „ Македония “ не липсваше и изненада за най-малките гости, които се насочиха на литературно странствуване с „ Българознайко “.
Колоритът и мистериите на българските фолклорни носии бе показан в експозицията от невероятни фотографии на Асен Великов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР