Около 50 000 протестиращи маршируваха през центъра на Тбилиси в

...
Около 50 000 протестиращи маршируваха през центъра на Тбилиси в
Коментари Харесай

Протестът в Грузия срещу „руския закон“ привлече десетки хиляди по улиците на Тбилиси

Около 50 000 протестиращи маршируваха през центъра на Тбилиси в събота на протест против спорния законопроект за задгранично въздействие, наименуван " съветският закон ", и подсилен от грузинското държавно управление. Критиците споделят, че законопроектът е въодушевен от закон в Русия, който е употребен за ограничение на несъгласието.

Демонстранти се събраха на централния площад Европа в Тбилиси в събота вечерта в последния от поредност антиправителствени митинги против проектозакона. Масови манифестации обгърнаха черноморската кавказка страна съвсем месец, откакто ръководещата партия „ Грузинска фантазия “ още веднъж внесе законопроекта.

Под пороен дъжд протестиращите в събота скандираха „ Грузия! “ и развяваше червено-бели грузински флагове и сини флагове на Европейски Съюз на огромния площад.

„ Ние пазиме нашето европейско бъдеще и нашата независимост “, сподели Мариам Меунргия, 39, която работи за немска компания, пред AFP, добавяйки, че тя се притеснява, че страната върви по посока на Русия....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР