Осъдиха мъж на 7 месеца затвор заради побой над кучето

...
Осъдиха мъж на 7 месеца затвор заради побой над кучето
Коментари Харесай

7 месеца затвор за мъж, пребил кучето на свой приятел

Осъдиха мъж на 7 месеца затвор поради побой над кучето на негов другар.

Осъденият А. Караминков знаел, че неговият другар Д. има куче, за което се грижи. След като Д. му разказал, че животното го ухапало по крайници и дясната ръка, Караминков решил да откара животното надалеч от вкъщи на стопанина си и да го пребие.

Побоят бил осъществен на 4 юли 2017 година в ж.к. " Връбница 1 " в София. Осъденият завързал устата на кучето с хартиено тиксо, поставил го в сезалов чувал на земята, след което го удрял с алуминиев профил и стоварил огромен камък върху главата му.

От нанесените удари кучето получило тежка фрактура в региона на черепа, оток и кръвонасядания в региона на главата и назалните кости, кръвоизливи в двете очи и двете ноздри, както и трайно увреждане на дясното око и орбиталните кости. Това наложило премахване на очната ябълка.

След побоя обвиненият преместил завързаното с тиксо куче дружно с чувала във вътрешността в тревните площи сред блок 509 и гробищен парк " Бакърена фабрика ", и го изоставил там, след което се отдалечил от мястото на престъплението.

Свидетел на случилото се позвънил на незабавния телефон 112.

На 17 юли 2018 година против Караминков беше повдигнато обвиняване за проявена свирепост към домашното куче.

В хода на правосъдното произвеждане е реализирано съглашение, съгласно което на мъжа е наложено наказване " отнемане от независимост " за период от 7 месеца, осъществяването на което е отсрочено за три години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР