Схема за източване на Държавното обществено осигуряване разкриха служители на

...
Схема за източване на Държавното обществено осигуряване разкриха служители на
Коментари Харесай

Схема за източване на ДОО разкриха служители на НОИ-Смолян

Схема за източване на Държавното публично обезпечаване разкриха чиновници на НОИ-Смолян. Предотвратените вреди са за близо 12 милиона лв.. 57 души, работили в Испания, подали документи за обезщетение за безработица и трябвало да получат над половин милион лв..

На 40 от тях са изплатени над 250 хиляди лв.. Доклад на Инспекцията по труда и обществената сигурност в испанската провинция Бургос обаче посочил, че тези хора не са се осигурявали. Испанските управляващи разкрили още 9 души, които също подали документи за обезщетение в други поделения на Национален осигурителен институт в страната без да са плащали осигуровки. В последна сметка 26 души не са получили компенсации, а тези, които са взели пари непозволено би трябвало да ги връщат с лихвите.

__________________________________________________________________________________________________

Според разбор на Национален осигурителен институт, за 4 години пенсиите отпуснати при специфични условия са се нараснали с 18%, за сметка на това пенсиите отпуснати по общия ред понижават с малко над 5 на 100.

При специфични условия се пенсионират категорийните служащи, балерини, балетисти. Хората, които нямат нужния стаж, също попадат в тази категория, тъй като възрастта за пенсиониране за тях е по-висока. Пенсия в понижен размер получават всички, които имат нужния стаж, само че са решили да се пенсионират до една година преди да са навършили възрастта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР