Опасно вълнение у нас, по всичките ни плажове по Южното

...
Опасно вълнение у нас, по всичките ни плажове по Южното
Коментари Харесай

Опасно вълнение у нас - внимавайте в морето

Опасно неспокойствие у нас, по всичките ни плажове по Южното Черноморие флагът е червен. Причината е събитие, наречено „ Карпуз Мелтен “ и е извънредно рисково за летовниците, само че пък потребно за морските жители.

От сутринта спасители предизвестяват летовниците, че морето е извънредно рисково: който влезе на по-дълбоко, има заплаха и да не излезе.

" За тази година за пръв път се явяват такива огромни талази. Както виждате са от порядъка на два-три метра, това са над 5-6 бала неспокойствие. Всичко, което мине около тях, напряко го дърпа. Дори както виждате половиният плаж е наводнен до втория, трети ред на чадърите и на шезлонгите “, сподели старши избавител Петър Русев.

Спасителите са взели и спомагателни ограничения за сигурност.

" Осигурили сме избавително въже с гаша, вероятно в случай че се наложи да вадим бедстващ човек в морето “, сподели старши избавител Веселин Илиев.

По това време на деня бургаският плаж е цялостен летовници. Заради вълните обаче е съвсем празен. И дребното летовници, които са на плажа се опасяват да влязат в морето.



" Тя доста влачи, ето до тук, единствено до коленете, дори и там не може. Тя де блъска водата, отблъсква те, потъваш просто, задълбава. Много рисково е “, споделя Васка Нинова.

" Само се намокрих. Нищо друго. Да, от вятъра е доста рисково, да “, споделя Албена Антонова.

Рибарите познават явлението. Казват, че не е извънредно, само че от две години не се е появявало.

" Почти всяка година тези ветрове са обичайни в Черно море. Те са мощни североизточни.

- А риболовците влизат по време на мелтен във водата?

– Абсолютно не влизат риболовците, това е моряшки празник му споделяме, стоим си в кръчмичката “, споделя Георги Димов– Чикагото, риболовец от Ченгене скеле.

Явлението ще продължи седмица. Вероятно ще провали почивката на някои, само че за морските жители е дълго чакано, защото се смята, че морето се обръща изпод и от горната страна, и трансформира техния живот и местонахождение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР