Напрежение в Пловдив след решение част от централна търговска улица

...
Напрежение в Пловдив след решение част от централна търговска улица
Коментари Харесай

Пешеходна зона стана повод за спорове в Пловдив

Напрежение в Пловдив след решение част от централна комерсиална улица да се затвори за придвижване и да стане пешеходна. Живеещите в региона и търговците са срещу, тъй като това ще затрудни паркирането. Има и удовлетворени, тъй като зоната за спокойна разходка се усилва. Мненията събра Нели Ангелова от Пловдив.

На бъдещата пешеходна улица до градската градина се намира работилницата на Александър Сивов. Той е уверен, че клиентите му ще намалеят, тъй като ще би трябвало да носят на ръце техниката за ремонт.

" Идва индивида, ето с това такси, и си оставя тв приемника или телефона, другояче няма да може да пристигна. Аз не виждам смисъл, пешеходната зона е по централната улица, Христо Г. Данов нямаме пешеходна зона и внезапно една пешеходна зона, която ще бъде 100 метра ", сподели Александър Сивов – притежател на работилница.

Промяната ще затрудни и достъпа до детската градина, тъй като трафикът ще се пренасочи по тясната улица „ Бетовен “, обезпокоени са родителите.

" Хубаво е за детската градина да има няколко места, които да са за родителите, тъй като сме принудени да паркираме погрешно, затрудняваме придвижването, струпваме се всички вкупом ", изясни гражданин на града.

" В момента главно трафикът минава оттова. От позиция на това да е по-приятно, парка, зеленината, центъра, по-хубаво е да е пешеходна, за хората, които са с коли и живущите в региона може би няма да е най-хубавото решение ".

Решението на Общинския съвет ще влезе в действие най-рано през септември, тъй като би трябвало да се приготви план по какъв начин тъкмо ще се случи на процедура. Ще има ясни правила кои коли да имат достъп и по какъв начин да се управлява. Те ще важат и за чиновниците на кметството, което се намира на същата улица.

" Включително и администрацията на регион „ Централен “ ще се съобрази и няма да има коли, които са в тази зона, което ще подсигурява място за пешеходците, паралелно с това ще се редуцират колите и в цялата съпътстваща зона, с цел да може да подсигуряваме в действителност правото на прилагане на обектите в централна градска част ", сподели Георги Стаменов – кмет на регион „ Централен “.

В екипа, който ще създаде наредбата, ще вземат участие още притежатели на жилища в региона, както и бизнеса. В нея ще бъде разказан и достъпа до ритуалния дом, когато има сватби.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР