Окончателният дизайн се различава значително от това, което познаваме днес. Уолтър

...
Окончателният дизайн се различава значително от това, което познаваме днес.
Уолтър
Коментари Харесай

Ето как е могъл да изглежда Cybertruck в една паралелна вселена

Окончателният дизайн се разграничава доста от това, което познаваме през днешния ден.

Уолтър Айзъксън, индивидът, който стои зад биографията на Елон Мъск, показа някои забавни фрагменти от идната книга. Наред с новата информация за процеса на планиране на Cybertruck на Tesla, можем да забележим и ранни дизайнерски скици на това по какъв начин би могъл да наподобява противоречивият електрически камион.

На изображението по-долу можем да забележим разнообразни дизайнерски изследвания, които са оформили стила на Cybertruck. Окончателният артикул има остри и ъглови линии, само че по-ранните хрумвания демонстрират по-мек и завършен дизайн. Макар че някои от стилистичните детайли са познати, те нямат нищо общо с поляризиращия камион на Tesla, който ще се създава всеобщо през идната година.

Подобно на окончателния дизайн, който познаваме през днешния ден, Cybertruck постоянно щеше да бъде футуристично изглеждащ автомобил, който уголемява рамките на дизайна на камионите. Айзъксън споделя, че тъкмо това е желал да направи основният изпълнителен шеф на Tesla.

„ Преди към шест години [Елон Мъск] седи там с [Франц декор Холцхаузен] и гледат камион на Ford “, означи Айзъксън. „ [Мъск] споделя, че тези неща са скучни. Той не обича да му е скучно.

Той слага неща от филми, от научна фантастика, от видеоигри и всички го бутат на тази среща. Накрая той споделя: спрете, ние ще го създадем. Ще го създадем изобретателно. “

След това създателят показа фрагмент от биографията, в който се разказва по какъв начин Мъск взема решение да направи кибритената кутийка от неръждаема стомана.

„ Използването на неръждаема стомана откри нови благоприятни условия за външния тип на камиона. Вместо да се употребяват машини за щамповане, които да извайват въглеродни нишки в панели на каросерията с фини извивки и форми, неръждаемата стомана щеше да избра вършиме равнини и острите ъгли “, написа той.

Това всъщност принуди дизайнерския екип да изследва по-футуристични дизайни.

След като беше уверен да играе на несъмнено с дизайна на Model Y, Мъск искаше да шокира света с коренен дизайн. Въпреки това членовете на екипа се опълчиха на концепцията и се пробваха да играят на несъмнено.

В края на краищата купувачите на камиони са консервативна група и всичко прекомерно прогресивно би отблъснало клиентите. Но на Мъск не му пукаше. „ Нека бъдем смели. Нека изненадаме хората “, сподели той.

Съобщава се, че откровеният основен изпълнителен шеф се е въодушевил от неконвенционалните дизайни от филми като „ Блейд Рънър “ и даже е бил превзет от дизайна на видеоигри като „ Halo “, „ или в филмовия откъс на идната игра „ Cyberpunk 2077 “. При съществуването на Chevrolet Silverado на пода, по който дизайнерите да се ориентират, няколко души предложиха по-конвенционален дизайн.

„ Не ми пука, в случай че никой не го купи. Няма да вършим обичаен отегчителен камион. Винаги можем да го създадем по-късно. Искам да построим нещо, което е готино. Така че не ми се противопоставяйте “, сподели Мъск по това време.

А какво се крие зад желанието на Мъск да направи нещо толкоз друго? Изглежда, че това е неговият наследник Саксън. Един ден той попитал татко си: „ Защо бъдещето не наподобява като бъдещето? “. Този въпрос се запечатал в съзнанието на Мъск, който споделил на дизайнерския си екип: „ Искам бъдещето да наподобява като бъдещето “.

Би било забавно да се види каква посока на планиране е желал да поеме екипът и дали тя щеше да бъде призната толкоз зле, колкото бе признат кибермобилът от толкоз доста хора. От друга страна, спореният камион има десетки почитатели, които ще защитят неповторимият му жанр на мига.

По-важното е, че изминаха четири години от разкриването на Cybertruck, а хората към момента го разискват. Изглежда, че основният изпълнителен шеф на BMW е бил прав за спорния дизайн.

Какво мислите вие? Трябваше ли Tesla да избере някой от евентуалните дизайни, показани на фотосите нагоре, или са се справили с Cybertruck? Дайте ни отговор в мненията по-долу.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР