Около 50 души бяха арестувани вчера следобед в Брюксел, след

...
Около 50 души бяха арестувани вчера следобед в Брюксел, след
Коментари Харесай

ЕКШЪН в Брюксел! Развилнели се младежи атакуват силите на реда и …

Около 50 души бяха задържани през вчерашния ден следобяд в Брюксел, откакто група хора се отделили от митинг против робството на мигранти в Либия, почнали да разрушават магазини и атакували силите на реда, съобщи Агенция Франс Прес, като се базира на полицията.

Телевизия Ер Те Бе Еф уточни, че става въпрос за младежи на възраст сред 15 и 18 години.

Безредиците са избухнали покрай площад „ Луиз “, недалече от центъра на белгийската столица, в квартал, който се посещава от доста хора в събота следобяд, заяви представител на брюкселската полиция. Около 30 младежи се отделили от проява против робството в Либия, поставили си качулки, след което нападнали минимум два магазина, показва БТВ. Полицейска кола също станала обект на офанзива, посочи полицейският представител.

На мястото на безредиците са били изпратени подсилени полицейски елементи, които са въдворили ред. Според организация Белга силите на реда са имали разполагаем водно оръдие и хеликоптер.

Не се оповестява за потърпевши.

Миналата събота съперници на незаконното робовладелчество в Либия проведоха забранен протест в Париж на „ Шанз-Елизе “. Демонстрацията завърши със конфликти сред протестиращите и полицията, която употребява сълзотворен газ, напомня ТАСС. За Брюксел пък това е третият случай на прояви на принуждение в последните седмици.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР