Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова смята, че

...
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова смята, че
Коментари Харесай

Захарова: Псаки няма представа за масовите гробове на мирни жители в Донбас, по-добре да замълчи!

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова счита, че прессекретарят на Белия дом Джен Псаки няма визия за гибелта на цивилни в Донбас и я прикани да не приказва по тази тематика, предават TACC и Агенция " Фокус ".

Захарова обърна внимание на изказванията на Псаки, където тя сложи под въпрос изказванията на Руската федерация за откриването на всеобщи гробове на цивилни в Източна Украйна. Според прессекретаря на Белия дом тези данни може да са дезинформация.

„ Вижте съответните материали, поискайте данните на „ американското разузнаване “, на които постоянно се позовавате. Не си позволявайте да говорите за толкоз доста трагични тематики, за които нямате визия “, сподели тя в коментар, публикуван от съветското външно министерство. в четвъртък.

Като доказателство за думите си Захарова показа съответните фотоси.



" Това, Джен, са надгробните плочи на починалите, сложени в националните републики в Донбас - в памет на жертвите на украинските " силоваци ": с семействата и имената. Погледни първите два - това са монументи на деца ", съобщи представителят на съветското Външно.

Захарова също прикани Псаки „ да не приказва с надменност “ за гибелта в Източна Украйна.

„ Никога повече не говорете с такава надменност за геополитика, когато става дума за цивилни жертви. Те са неизлекувана болежка в сърцата на бащите и майките в ДНР и ЛНР “, сподели тя.

Песков: Провокациите на Киев се ускоряват

Провокативните дейности на Киев наоколо до демаркационната линия в Донбас се ускориха през последните 24 часа, заяви прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков пред кореспонденти в четвъртък. Той отбелязва, че Кремъл се среща с медийните материали за настоящата обстановка в Югоизточна Украйна, като декларира, че обстановката в този район ескалира.

" През последните 24 часа чуваме известия, че те споделят, че Русия резервира голям ударен капацитет по границата, само че приказваме за личната ни територия. Но никой, нито един западен представител, не приказва за големия ударен капацитет на украинските въоръжени сили линията на прикосновение, съчетано с провокативни дейности, които единствено се ускориха през последния ден или няколко дни, това е доста, доста рискова обстановка “, акцентира Песков.

В същото време той обръща внимание на обстоятелството, че представители на редица западни страни и организации демонстрират открита осведомителна експанзия против Москва и във връзка с действителното положение на нещата към протичащото се в Украйна.

„ Представители на доста западни страни, представители на доста организации, в това число НАТО, в последно време организират всъщност посредством своите изказвания, неприкрита осведомителна експанзия против страната ни и против действителното положение на нещата “, декларира прессекретарят на съветския водач.

Ситуацията на границата сред Русия и Украйна е постоянна, а напрежението на линията на прикосновение в Донбас пораства, споделя Песков, разяснявайки изказванията на украинските сили за сигурност в диалог с публицисти, че обстановката в Донбас е постоянна..

" На руско-украинската граница обстановката в действителност е постоянна ", споделя представителят на Кремъл. " Между другото, неведнъж сме чували изказвания от украинските военни, че не виждат някакъв извънреден капацитет на частта от съветската територия, която контрастира мощно с изказванията на други страни, които от самото начало се базират на тяхното разузнаване, което самите украинци не удостоверяват.

В същото време Песков акцентира, че що се отнася до линията на прикосновение с териториите на самопровъзгласените Донецка и Луганска национални републики, „ там виждаме повишаване на напрежението “.

Според Песков Москва следи от близко обстановката в югоизточната част на Украйна, от развиването й ще зависят дейностите на Кремъл. " Наблюдаваме деликатно. Ще забележим по какъв начин ще се развие обстановката (в Украйна) ", сподели той, отговаряйки на въпроса дали Кремъл възнамерява някакви дейности в това отношение.

Журналисти са попитали Песков дали се възнамеряват договаряния сред Москва и Киев във връзка със сегашната обстановка. Песков е дал отговор, че " няма проекти за договаряния с Киев ". „ Но това, несъмнено, е въпрос, който провокира доста, доста дълбока угриженост “, акцентира представителят на Кремъл.

Песков показва, че Русия се надява, че „ съперниците от западните столици " ще употребяват цялото си въздействие, с цел да предупредят управляващите в Киев против по-нататъшна ескалация на напрежението.

„ Ние неведнъж предупреждавахме, че несъразмерната централизация на въоръжените сили на Украйна в непосредствена непосредственост до демаркационната линия, съчетана с вероятни провокации, може да съставлява ужасна заплаха. Сега виждаме, че тези провокации се правят. Виждаме отчети от представители на самопровъзгласилите се републики, че по линията се разменят удари, че първите удари пристигнаха тъкмо от страната на Украйна. Това е притеснителна информация. Продължаваме да следим доста деликатно ", споделя той.

„ Надяваме се, че нашите съперници от западните столици, от Съединени американски щати, от НАТО ще употребяват цялото си въздействие, с цел да предупредят управляващите в Киев против по-нататъшна ескалация на напрежението “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР