Френският президент Еманюел Макрон заяви, че ако руската армия стигне

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че ако руската армия стигне
Коментари Харесай

Франция влиза във войната? Макрон предупреди Путин, че ако отиде твърде далеч, ще изпрати войски

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че в случай че съветската войска стигне „ прекомерно надалеч “, не изключва страната му да се намеси във войната в Украйна, съобщи Le Figaro. Той въпреки всичко изрази вяра, че няма да се стигне до този сюжет.

 

Френският водач, който към този момент изрази подготвеност в даден миг да изпрати свои войски в Украйна, беше запитан през днешния ден дали Франция ще влезе във война с Русия. „ Надявам се, че няма да се наложи да влизаме във война “, сподели Макрон.

 

„ Украйна беше нападната от Русия и в един миг би трябвало да успеем да разубедим Русия да продължи напред. В Украйна суверенитетът и териториалната целокупност на тази страна са застрашени. Но върховенството на закона, нашите общи правила, също са изложени на риск. Ако допуснем това в Украйна... законът на мощния, то не можем да бъдем в сигурност. Това се случва на 1500 километра от нас “, сподели още Макрон.

 

„ Франция не е военна, а мирна мощ. Но в случай че желаеме да има мир, би трябвало да го пазим. Ето за какво би трябвало да се въоръжаваме и би трябвало да може да разубедим нашите съперници от време на време. Те би трябвало да знаят, че в случай че отидат прекомерно надалеч и застрашат нашата сигурност и ползи, то може да се намесим “, съобщи Макрон.

 

Френският водач прикани страните от Европейски Съюз и НАТО да доставят повече оръжия на Киев. Той уточни, че също по този начин западните страни би трябвало да са подготвени да „ работят “, в случай че в даден миг руснаците отидат прекомерно надалеч.

Пълномащабната война, която Русия стартира непредизвикано против Украйна през февруари 2022 година, към този момент продължава трета година.

 

Алиансът НАТО уточни, че няма да изпраща свои бойци на земя. Киев също акцентира, че желае оръжия, а не западни бойци. Макрон не посочи какво значи „ прекомерно надалеч “ и при какъв сюжет френската войска ще се намеси директно. Според анализатори това ще се случи, в случай че Киев и Одеса бъдат в непосредствена заплаха.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР