Ръководителят на Донецката Народна Република (ДНР) Денис Пушилин в интервю

...
Ръководителят на Донецката Народна Република (ДНР) Денис Пушилин в интервю
Коментари Харесай

Лидерът на ДНР: Западът може сам да ликвидира Зеленски

Ръководителят на Донецката Народна Република (ДНР) Денис Пушилин в изявление за РИА Новости съобщи, че " Западът може да ликвидира украинския президент Володимир Зеленски, който ще загуби легитимност след 20 май, само че е вероятен и боен прелом в Украйна ", предава " Фокус ".

" Така че тази обстановка в страната няма да се промени от промяната на имената, лицата в Украйна. Волята на Запада, на западните страни, е висша тук. От своя страна считам, че ориста на Зеленски е нежелана във всеки случай. Той ще бъде употребен, доколкото е допустимо, доколкото това ще се смята за дейно. Е, и тогава има известна колебливост - от това, че той ще бъде отхвърлен в изискванията на някакъв прелом, тъй че да бъде ярко и красиво и тъй че да бъде някак си духовно извисено за тези, които в този момент са подведени. Говоря за жителите на останалата част от Украйна, които към момента се пробват и се надяват на някакви положителни дейности от страна на Запада, от страна на Съединените щати. Така че това е едната страна на развиването на по-нататъшните събития във връзка с Зеленски. Но, не бих изключил, и до неговото очистване, и то с опит да се упрекна единствено нас, Русия ", е декларирал Пушилин.

Президентските избори в Украйна трябваше да се проведат на 31 март 2024 година Изборите обаче бяха анулирани заради военното състояние и общата готовност. Зеленски съобщи, че в този момент изборите " не са в подобаващия миг ", като акцентира, че въпросът би трябвало да бъде отсрочен.

Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че Кремъл ще проучва обстановката по отношение на приключването на мандата на Зеленски през май, с цел да съобщи своята позиция.

На 7 май Службата за сигурност на Украйна разгласи разкритието на мрежа от сътрудници на 5-та работа на ФСБ, които са подготвяли убийството на президента на Украйна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР