Принципите за съставяне на бъдещото правителство на Северна Македония са

...
Принципите за съставяне на бъдещото правителство на Северна Македония са
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ и партиите от албанската коалиция ВЛЕН започнаха преговори за съставяне на правителство

Принципите за сформиране на бъдещото държавно управление на Северна Македония са били контрактувани на днешната среща сред ВМРО-ДПМНЕ и обединението на етнически албански партии ВЛЕН ( " Заслужава си " ), заяви във фейсбук Християн Мицкоски, ръководител на партията, спечелила изборите на 8 май, представен от Българска телеграфна агенция.

 

По думите му правилата на бъдещото ръководство са европейска интеграция, ускорено икономическо развиване, битка с престъпността и корупцията и господство на закона. За завършване на договарянията в евентуалната държавна коалиция ще бъдат образувани работни групи.

 

От оповестените от Мицкоски фотоси излиза наяве, че диалозите са се провели в щаба на ВЛЕН в Скопие, а в тях са взели участие персонално той, както и зам.-председателите на ВМРО-ДПМНЕ и ръководителите на главните албански партии, съставляващи ВЛЕН - Арбен Таравари, Изет Маджити, Билал Касами и Африм Гаши.

 

Междувременно в медиите в страната към този момент се разгласяват спекулации какъв брой и кои министерски кресла са поискали от албанската коалиция.

 

В изявление незабавно след изборите ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски разгласи, че вижда себе си като мандатоносител, а ВЛЕН е пожеланият съдружен сътрудник. Той уточни и че преди да стартират диалозите за държавно управление ще се опита да обезпечи спомагателни гласове за ВМРО-ДПМНЕ в Народното събрание, тъй че тя да има нужното независимо болшинство от 61 гласа, а с гласовете на ВРЕДИ болшинството в бъдещия Народното събрание ще разполага със 74-75 депутати.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР