Обяснението, което се дава в правителственото решение за руските служители,

...
Обяснението, което се дава в правителственото решение за руските служители,
Коментари Харесай

Ивайло Калфин за изгонването на руските дипломати: Лош жест, който си има последствия

Обяснението, което се дава в държавното решение за съветските чиновници, не е безапелационно. Това съобщи Ивайло Калфин, министър на външните работи от 2005 година до 2009 година, пред " Фокус ".

" Не имам вяра, че ще се стигне до разкъсване на дипломатическите връзки, само че те изпадат в доста тежка фаза. Свеждат се до минималното ниво и по този начин официални двустранни връзки. Не това е задачата на дипломацията “.

Тази обстановка би трябвало да се преглежда като един епизод от връзките през последните години, сподели още Калфин.

" А другояче изгонването на 70 чиновници в посолството, не всички от тях са дипломати, би трябвало да бъде, в случай че това нещо се случва, нормално се желае някакво пояснение. Обяснението, което се дава в държавното решение, не е безапелационно. Така че остава изгонването ей по този начин по принцип, което е неприятен жест и който си има последици “, уточни дипломатът.

Полезният ход оттук насетне е да се понижи напрежението и от двете страни и да се премисли смисълът на това да имаме дипломатически връзки, даже да имаме несъгласия по доста тематики, добави той.

" Скъсването на официални дипломатически връзки – аз нямам доверие, че до такава степен стигаме – се прави в най, най-крайните случаи. Ние не сме стигнали до подобен краен случай. Държави в обтегнати връзки би трябвало да имат канал за връзка между тях ", означи Ивайло Калфин.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР