Общонационална 24-часова стачка е обявена в Гърция за днес. Стачните

...
Общонационална 24-часова стачка е обявена в Гърция за днес. Стачните
Коментари Харесай

Общонационална стачка сковава двес Гърция

Общонационална 24-часова стачка е оповестена в Гърция за през днешния ден. Стачните дейности ще обзет и публичния превоз - рейсове, тролейбуси, метро, железопътен превоз и кораби. От българското външно министерство предлагат на пътуващите към южната ни съседка да се осведомят авансово за разписанията на транспортните средства и за различен превоз.

В общонационалната стачка в прилежаща Гърция ще вземат участие най-големите синдикати в страната - Съюзът на държавните чиновници, Общата федерацията на трудещите се, преподаватели и Общогръцката федерация по мореплаване, оповестиха от българското Външно министерство.

Очаква се протестните дейности да се отразят на превоза. По информация на българското посолство в Атина тролейбусите и рейсовете в страната няма да се движат от началото на работния ден през днешния ден до 09,00 ч и от 21,00 ч до края на работния ден. Общогръцката федерация по мореплаване е оповестила стачката да стартира в 00,01 ч и да завърши в 24.00 ч, като в тези часове морски превоз няма да се движи.

В тази връзка Министерството на външните работи предлага на българските жители, пребиваващи или пътуващи до Гърция, да се осведомят авансово за разписанията на транспортните средства и вероятните различни връзки с различен тип превоз. Стачката е провокирана от решението на Атина да отвори пазарите на електрическа енергия и природен газ, предложено от интернационалните кредитори на страната, както и да гласоподава промени в кодекса на труда, които биха основали компликации пред синдикатите за образуване на митинги.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР