Общинският съвет във Варна отложи промените в цените на картите

...
Общинският съвет във Варна отложи промените в цените на картите
Коментари Харесай

Общинският съвет във Варна отложи промените в цените на картите и билетите за градския транспорт

 Общинският съвет във Варна отсрочи измененията в цените на картите и билетите за градския превоз. С съвсем цялостно единогласие съветниците взеха решение точката за новите цени да отпадне от дневния ред на днешното съвещание. Аргументите са, че да са нужни по-задълбочени  стопански планове.

Увеличението на главните месечни заплати на кметовете на кметства в община Варна също беше отсрочено. Част от съветниците изрекоха мнение, че не е обикновено кметът на морската столица, чиято заплата по думите им е към 2 100 лв., да получава съвсем същото заплащане като селските кметове.

След диспути локалният парламент даде единодушието си Община Варна да започва нова стратегия за поощряване на имунизацията против Covid-19. Целта й е до варненци да доближава достоверна информация за изгодите от имунизацията, което на собствен ред  да увеличи интереса им и доверието към имунизациите.

Съветниците утвърдиха и промени в общата бройка на структурата на Оперативна програма " Комплекс за детско хранене “. С това тяхно решение се дава зелена светлина за пускане на нов тип услуга – подготвяне на храна за деца с хранителни алергии в така наречен млечни кухни. Ще бъдат назначени готвач и кухненски служащ, които според нормативните условия ще бъдат ангажирани единствено с приготвянето на обедното хранене за децата със характерен режим.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР