Общините няма да имат право да пренасочват към други дейности

...
Общините няма да имат право да пренасочват към други дейности
Коментари Харесай

Училищата няма да загубят неусвоените през 2021 г. средства

Общините няма да имат право да пренасочват към други действия неусвоените през 2021 година средства от бюджетите на учебните заведения, детските градини и центровете за поддръжка. Това разгласи Министерството на образованието и науката (МОН), което цитира постановлението на Министерския съвет.

Чрез въведената децентрализация при ръководството на бюджетите на просветителните институции ще се подтикват шефовете да изразходват средствата дейно и икономично. От просветното министерство разясняват, че рискът да изгубят преходните останки би ги вкарал в несъгласие с този принцип и би ги стимулирал да изхарчат средствата непременно.

Още повече, че учебните бюджети, включително преходните останки от 2021 година, все още са единственият източник за обезпечаване на противоепидемичните ограничения за образуване на присъствено образование. От МОН прецизират, че с тези пари учебните заведения купуват бързи антигенни проби за личния състав, подтикват учителите да организират ежеседмичното проучване на учениците за COVID-19 и да работят в допълнение с изоставащите вследствие на образованието от разстояние в електронна среда.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР