Архитектурният облик на Бургас продължава да се подобрява и през

...
</TD
>Архитектурният облик на Бургас продължава да се подобрява и през
Коментари Харесай

Обновиха стара сграда на ул. Александровска

Архитектурният образ на Бургас продължава да се усъвършенства и през новата 2024 година С административното подпомагане на Общината и посредством обезпеченото с нейна поддръжка финансиране от страна на Министерство на културата е сбъднат ремонт с фасадна реституция на остарялата частна постройка с адрес ул. " Александровска “ № 79.

Кметът и основният проектант Тихомир Райчев още един път благодарят на притежателите за интензивността и желанието да разкрасят и обезопасят своя дом.

" Продължете да търсите нашата поддръжка, с цел да се започват подготовка на документи и след това обновителни действия и на други остарели здания. Не сме върнали никой с искане за подобен вид подпомагане! Разчитайте на цялостна административна поддръжка от Общината! “, напомни кметът.

По негово предписание през 2022 година започва серия от процедури за избавяне на старите къщи в ЦГЧ. Повечето от тях са частна благосъстоятелност и се намират под контрола на Националния институт за недвижимо културно завещание. Някои са в сериозно положение поради безучастие на притежателите им. Комисия от Община Бургас направи наставления. Собствениците бяха подкрепени административно. Много от тях реагираха с правене и координиране на планове. До край през последните 2 години бяха доведени няколко знакови ремонта и всички минувачи се радват на резултата.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР