Областно пътно управление – Благоевград обяви фирмите кандидати за надзорник

...
Областно пътно управление – Благоевград обяви фирмите кандидати за надзорник
Коментари Харесай

8 фирми се борят за контрол на строителството на моста за с. Покровник! В неделя хората от селата излизат на протест

Областно пътно ръководство – Благоевград разгласи компаниите претенденти за надзирател за строителството на моста за с. Покровник. 254 016 лева без Данък добавена стойност ще получи определеният надзирател за практикуване на контрола върху строителството на моста.

Кадидатите са 8 фирми- 7 софийски и 1 пловдивска.
Това са „ Сет инженеринг “ на Янчо Петков, „ Пи Ес Консулт “ на Румяна Танчева, Обединение „ Надзор юг “ /„ Пътконсулт 2000 ” ЕООД на Свобода Николова и „ КЩонтпас “ ООД на Маргарита Стефанова/, „ Алфа Пи Проджект “ ООД на Валентин Петков, Обединение „ ИПС Тест “ /„ Ипсилон Консулт “ ЕООД на Красимир Цветков и „ Тест Консултинг “ ЕООД на Николай Димитров и Росен Александров/, „ Три Ес “ ЕООД на Райчо Яръмов, ДЗЗД „ Трансконсулт Група-Бг “ / “Трансконсулт-Бг “ ООД с шеф Милка Гечева и дъщерната й „ Трансконсулт-група “ ЕАД /, както и „ План инвест-Пловдив “ ЕООД на Николай Костурков.

Вече има определен строител на обекта, задвижи се и процедурата по желание на надзирател, остава единствено да стартира строителството на нов мост, свързващ пет села с регионалния център. Припомняме,че остарелият се компрометира рисково при наводненията предходната година и е затворен повоче от 13 месеца. Кога ще стартират строителните действия е неразбираемо, по тази причина и хората оповестиха митинг в неделя, с цел да получат от страната отговори на въпросите си.

В началото на годината някогашният регионален шеф, в този момент зам.министърНиколай Шушков разгласи, че строителството на моста е измежду целите на Министерство на регионалното развитие и регистрира изрично, че страната е бездействала една година, като не е свършила нищо.

На 4 -ти януари се организира работна среща в министерството на районното развиване, на която участваха всички компании и институции, ангажирани със строителството на моста. Разбра се, че има проблем с газопреносната тръба, която минава през мястото и тя би трябвало да се измести, преди да стартира строителството. Кой ще я измести -строителят или газопреносното сдружение и за чия сметка, това бе въпрос, който затлачи бързото решение на казуса. Преди дни представители на фирмата- строител и газовото сдружение бяха на място, с цел да мислят по въпроса.

Решение към момента няма, по тази причина и хората от селата излизат на митинг. Търпението им да обикалят една година, да харчат средства, време и нерви се изчерпа. Протестиращите заплашват да блокират автомагистралата, дали това ще се случи или ще предупредят страната за следващи сходни дейности ще се разбере в неделя.

П. Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР