Някои регионални банки започнаха да предлагат на клиентите си депозити,

...
Някои регионални банки започнаха да предлагат на клиентите си депозити,
Коментари Харесай

Руски банки предлагат патриотични депозити“

Някои районни банки започнаха да оферират на клиентите си депозити, свързани с военната интервенция в Украйна и с вноска в помощ за военнослужещите. Това са както депозити с благотворителен съставен елемент, по този начин и артикули, предопределени за обособена категория клиенти. РБК написа, че такива предложения се появяват в продуктите, които се оферират от банките, в Татарстан, Якутия, Нижний Новгород, Крим.

Например, банка " Тимер " , която оперира в Татарстан, е стартирала депозит " Патриот " с лихвен % от 8,5% годишно, който включва вноски за щедрост - част от приходите от лихви по депозита с лихвен % 1% годишно в задатък ще бъдат преведени за " подкрепяне на бойците от батальоните " Алга " и " Тимер ". Това са доброволчески формирования от републиката, които бяха основани за присъединяване във войната в Украйна. Средствата се събират от сдружението " Доброволно сдружение за подкрепяне на армията, авиацията и флота на Република Татарстан ".

Депозит с благотворителен съставен елемент се предлага и от кримската банка РНКБ, част от ВТБ . Депозитът е наричан " Помагам на бранителите на родината " и е с годишен лихвен % до 7,3%, като в края на периода на депозита част от насъбраната рента се превежда " в помощ на бойците " - по 1 рубла на всеки 1000 рубли от депозита, се споделя на уеб страницата на банката. В контракта за депозит е посочено, че заплащанията ще се правят в интерес на Руския съюз на ветераните , които оповестиха самодейност за подкрепяне на участниците в специфичната военна интервенция, както в Русия не престават да назовават войната си против Украйна.

Според представител на кримската банка типът депозит съществува от 2019 година в поддръжка на ветераните, само че тази години просто е сменил името си. Депозитите " Аз оказвам помощ на ветераните ", проведени до 2023 година, съставляват към 10% от общия брой депозити, а " Аз оказвам помощ на бранителите на родината " - към 13%.

" Алмазергиенбанк ", огромна банка в Якутия, също предлага на физическите лица депозит " Доблест " с годишна рента от 9%, която е една от най-високите. Както е маркирано на уеб страницата, депозитът може да бъде открит единствено от участници в специфична военна интервенция или техни близки родственици, които са удостоверили статута си с документи.

От 10 май специфичен депозит за военнослужещи се издава и от НБД-банк в Нижний Новгород . От депозита " Победа за ветерана " с рента 8,75% годишно могат да се възползват както ветерани от Великата отечествена война, по този начин и от настоящи офицери от въоръжените сили.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР