Някои интернет-провайдъри могат да наложат лимит на месечното потребление на

...
Някои интернет-провайдъри могат да наложат лимит на месечното потребление на
Коментари Харесай

Как да разберете колко трафик сте използвали в Windows 11?

Някои интернет-провайдъри могат да наложат предел на месечното ползване на трафик. По принцип тези ограничавания могат да се усетят благодарение на мобилния интернет. Но от време на време рестриктивните мерки за количеството на потребления трафик се ползват и от провайдърите на кабелния закрепен интернет. Ако компютърът получава интернет от снабдител, който задава предел на употребявания трафик, в Windows 11 това ограничаване е елементарно за следене.

За да видите какъв брой данни сте употребявали в Windows 11, можете да стартирате програмата “Параметри “ на Windows 11, като употребявате клавишите Windows + I на клавиатурата. След това изпълнете следните дейности:

Кликнете върху „ Мрежа и интернет “ в страничния панел. Превъртете до края и изберете Разширени мрежови настройки. Вижте раздела „ Други настройки “ и щракнете върху „ Използвани данни “. Ще видите употребяващите данните стратегии в настоящо свързаната мрежа. Изберете друга мрежа от падащия лист, с цел да видите нейното положение.

Можете също по този начин да въведете ограничаване на данните за съответна връзка, тъй че Windows да може да наблюдава потреблението на вашите данни и да ви помогне да се вместите в съответния предел. За да извършите това, изберете мрежата с ограничавания трафик и щракнете върху „ Въведи ограничаване “. След това изберете вариантите, които желаете от листата. Можете да извършите своя избор от месечен еднократен предел и да зададете ограничаването за данните в гигабайти или мегабайти. Windows естествено ще ви предизвести, в случай че се доближите до това ограничаване.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР