Новият материал може да се използва успешно в телефони, които

...
Новият материал може да се използва успешно в телефони, които
Коментари Харесай

Нова разработка обещава по-добри сгъваеми дисплеи


Новият материал може да се употребява сполучливо в телефони, които се сгъват на открито или във вътрешността
(снимка: LG Chem)

В конкуренцията за най-хубавия сгъваем екран LG Chem създаде нова технология за потребление в мобилни устройства. Компанията е основала материал, който е корав като стъкло и сгъваем като пластмаса.

Сгъващите се телефони с гъвкави екрани са оригиналност на пазара и към момента страдат от проблеми, типични за сходни артикули – недостатъци в издръжливостта, пукнатини на местата на прегъване, отбелязва. В известието си LG твърди, че е подобрила издръжливостта с новата си технология, като в това време понижава линиите на евентуалните пукнатини.

Real Folding Window, което ще рече „ същински сгъваем прозорец ”, е нов тип покритие. То се нанася от двете страни на PET фолиото, което покрива сгъваемите екрани. Покритието е с дебелина не повече от няколко микрометра, което го прави едвам доловимо.
още по тематиката
Екипът на LG отбелязва, че новият материал е по-тънък от закаленото стъкло, което сега се употребява за сгъваеми телефони, само че не се напуква; по този метод може да се смята за усъвършенстване на телефона откъм резистентност на удари.

По-рано тази година , че към този момент няма да създава и продава смарт телефони, а вместо това ще се концентрира върху създаването и лицензирането на технологии за смарт телефони, създавани от други компании. За новата си технология компанията твърди, че няколко производителя към този момент са изразили интерес да я употребяват.

Според разработчиците, новият материал е кадърен да остане без напукване след прегъване 200 000 пъти. Той може да се употребява еднообразно сполучливо в телефони, които се сгъват на открито или във вътрешността. От позиция на цената, фолиото на LG е конкурентно на полиамидните филми.

Корейската компания възнамерява да стартира всеобщо произвеждане на гъвкавото покритие до 2022 година През това време откривателите на LG Chem ще работят върху основаването на покритие, което няма да изисква PET филм.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР