Нови софтуерни продукти разширяват полето на дейност на Регионалната библиотека

...
Нови софтуерни продукти разширяват полето на дейност на Регионалната библиотека
Коментари Харесай

Жените в Монтана четат два пъти повече от мъжете

Нови софтуерни артикули уголемяват полето на активност на Регионалната библиотека „ Гео Милев “ в Монтана. Към лавиците с книги и справочници през изтеклата година са посягали 2 200 поданици на района, най-вече представителки на нежния пол. Читателите мъже са по-малко от 700.
„ Половината от новите ни читатели са на възраст до 14 години, радваме се, че можем да кажем, че Монтана е един четящ млад град, което ни радва “, споделя Мариана Коларска - основен библиотекар.
Работата с подрастващите е най-значимото достижение на екипа на библиотеката за предходната година – това са Маратон на четенето, Забавното детско лято, утра, уъркшопи, часове на приказката, към този момент и онлайн изяви.
190 000 са библиотечните единици, с които разполага институцията. Почти всеки работен ден през изтеклата година в залите ѝ е имало събитие – изложения, състезания, конференции, министър председатели на книги, срещи с литературни създатели. Дейността на институцията е показана пред общността в 140 изявления в обичайни и онлайн медии.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР