Новак Джокович е на полуфинал на Откритото първенство на Австралия

...
Новак Джокович е на полуфинал на Откритото първенство на Австралия
Коментари Харесай

Джокович се справи с жегата и Фриц, пак е на полуфинал

Новак Джокович е на полуфинал на Откритото състезание на Австралия по тенис, откакто за близо 3 часа и 50 минути води изтощителна борба с Тейлър Фриц (САЩ) - 7:6(3) 4:6 6:2 6:3, и съумя да вземе връх при страхотна горещина и съпротивата на американеца.

Следващият съперник на първенеца в Мелбърн и най-успешен тенисист в историята ще бъде Яник Синер (Италия) или Андрей Рубльов (Русия), които играят сега.

Горещината, мощните сервиси на Фриц и 15 пропуснати благоприятни условия за пробив сътвориха проблеми на Ноле в първите два сета, след което той направи основни промени, а противникът му отпадна физически.

В първия сет Фриц не се даде и прати развръзката в тайбрек. Там Джокович за следващ път потвърди, че е цар на това да измъква максимална изгода от минимална опция. Поведе с 4:0 и взе тайбрека със 7:3.

Във втория сет Фриц стартира чудесно - проби подаването на съперника си от втори опит и поведе с 2:0, 4:2, 5:3. В 6-ия и 8-ия гейм Фриц отрази общо пет точки за пробив на сърбина, а най-после затвори с подаване втория сет.

Джокович обаче подвигна оборотите и в третия поведе с 2:0 след първото взето подаване от американеца в мача. Това пречупи съперника му, като до края Жокера доминираше, по този начин пътят му към 25-а купа от Шлема продължава. Това ще е 15-ият му полуфинал на " Аустрелиън оупън ".

При жените Арина Сабаленка от Беларус записа следващата си безапелационна победа и също се класира за полуфиналите. Тя пази купата си на Зеления континент.

Тя не се задържа дълго на корта против поставената под номер 9 в схемата Барбора Крейчикова от Чехия - 6:2, 6:3 за час и 11 минути. Сабаленка продължава без изгубен сет от началото на шампионата, като за пет мача е дала общо единствено 16 гейма на противничките си.

Нейна съперничка за място на финала ще е Коко Гоф (САЩ). Младата американка постави доста повече старания против украинката Марта Костюк - 7:6(6), 6:7(3), 6:2. Мачът продължи 3 часа и 7 минути. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР