Ник Кирьос спечели с 6-3, 6-4, 7-6(4) едно от дербито

...
Ник Кирьос спечели с 6-3, 6-4, 7-6(4) едно от дербито
Коментари Харесай

Кирьос се справи с най-добрия си приятел в тура за победа №200


Ник Кирьос завоюва с 6-3, 6-4, 7-6(4) едно от дербито в първия кръг на US Open, противопоставило го на най-хубавия му другар в тура Танаси Кокинакис.

23-ият в схемата не помни за другарството и съумя да преодолее сънародника си с непрекъснато високо равнище в хода на целия дуел. В трети кръг негов противник ще бъде Бенжамен Бонзи, който завоюва петсетбол маратон с Юго Умбер. Успехът бе и юбилеен за Кирьос – той е под №200 за него на равнище АТР.

„ Може би един от най-некомфортните мачове, които съм играл в кариерата си. И двамата имахме игрови проект. Познаваме добре играта си. От самото начало пробвах да препречвам тялото му и да играя с топката. Опитах да не го виждам въобще. Мисля, че това ми оказа помощ. “

Успехът пристигна след 2 часа и 1 минута на корта и удостоверява обстоятелството, че сега Ник се намира в най-хубавия интервал в кариерата си.

„ Да играя против един от най-хубавите ми другари след евентуално последния мач на Серина пред рекордна аудитория, това е полуда. Вечер, която в никакъв случай няма да не помни. Освен това и победа №200 за мен. Хубаво е. “

Първите два сета завършиха за малко повече от час. Сервисът напълно предстоящо бе олямото оръжие на Кирьос. Като цяло дългите разигравания бяха необичайност. И двамата се стремяха да диктуват темпото с форхенд.

Кокинакис по този начин и не съумя да доближи до брейкбол, само че направи третия сет много забавен като удържа подаването си от 0/40 и стигна до тайбрек. В него при 4-4 грешката му от форхенд се оказа съдбовна.

Кирьос и Кокинакис ще бъдат още веднъж на корта дружно след няколко дни, защото ще вземат участие като тандем на двойки. По-рано през сезона австралийците победиха на Australian Open.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР